Woonruimtes

Hoe kan ik mijn huis goed laten beschermen tegen inbrekers?

Als uw huis voldoende verlicht is en beveiligingsmechanismen heeft die inbrekers afremmen, zal het voor hen geen gemakkelijk doelwit zijn. Maak uw huis geen doelwit voor dieven en vandalen. Gebruik verstandige veiligheidsmaatregelen om uzelf en uw eigendommen te beschermen en tegelijkertijd geld te besparen op verzekeringspremies.

Zoek naar zwakke veiligheidspunten in uw huis en repareer ze.

Een dief zal vluchten als het meer dan vier of vijf minuten duurt om in een huis in te breken, zo blijkt uit onderzoek. Overweeg deze technieken om uw huis of appartement misdaadbestendiger te maken, vooral op plaatsen waar u het eenvoudigst binnenkomt, door het te “omhullen” zoals een dief dat zou doen.

  • Hangsloten, deur- en raamsloten, tralies, stangen en grendels kunnen het moeilijker maken om in te breken in uw woning. Controleer of de elementen die u al heeft goed functioneren. Als u er zelf niet uitkomt of deze elementen voldoende beveiliging bieden, zijn er veel slotenmeesters in Nederland die u hierbij advies kunne geven.
  • Koop een inbraakalarm. De meest effectieve alarmen bellen ook nog eens naar een derde partij.
  • Investeer in bewakingscamera’s. Om sabotage te voorkomen, moet u kritieke toegangspunten afdekken en buiten bereik monteren; zo weten indringers dat er iemand toezicht houdt.
  • In ruil voor een beetje meer bescherming, geeft u een beetje privacy op. Snoei bomen en struiken in de buurt van deuren en ramen, en overweeg uw opties voordat u een hoge houten schutting om uw achtertuin plaatst. Hoge hekken en struiken kunnen u meer privacy geven, maar ze kunnen ook een inbreker helpen.
  • Zet er licht op. Elke dief zal uit de schaduw worden verdreven. Buitenverlichting en bewegingsdetectoren buiten bereik kunnen helpen om de hoeveelheid duisternis waar een mogelijke inbreker van afgeschermd is, te beperken.
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht. Overweeg uw meubels aan te passen om uw huis minder verleidelijk te maken voor inbrekers als uw kostbare schilderijen, zilvercollectie of home-entertainmentsysteem zichtbaar zijn vanaf de straat.
Hoe kan ik mijn huis goed laten beschermen tegen inbrekers?

Beveiliging bij de voordeur van het huis

Versterk de barrières bij de ingangen van uw huis om inbraken te helpen voorkomen. Natuurlijk mag uw persoonlijke veiligheid daarbij niet in het gedrang komen – welke beveiligingssystemen u ook toevoegt, zorg ervoor dat u in geval van brand of een andere noodsituatie gemakkelijk kunt ontsnappen.

  • Er moeten stevige deuren worden gebruikt. Buitendeuren moeten minstens anderhalve duimdik zijn en gemaakt zijn van metaal of massief hardhout. De deurkozijnen moeten van hetzelfde stevige materiaal zijn als de deuren en elke deur moet goed in zijn kozijn passen. Zelfs het meest doeltreffende slot zal een vastberaden dief niet afschrikken als het in een zwakke deur is geïnstalleerd. Een kijkgaatje of een groothoekkijker in de deur is veiliger dan een deurketting om gasten te detecteren. Glazen schuifdeuren vormen een unieke uitdaging omdat ze zo gemakkelijk te openen zijn, maar als u ze hebt, kunt u er specifieke sloten voor krijgen. Deze specifieke sloten kan u onder andere kopen bij de slotenmaker in Middelburg.
  • Deadbolt-sloten zijn het beste. Ze worden gewoonlijk aan de binnenkant vergrendeld met een duimdraai en een sleutel van buitenaf. Er moeten slagvaste cilinders (waarin de sleutel wordt gestoken) worden gebruikt. Koop een erkend merk bij uw ijzerhandelaar of koop uw sloten bij een gerenommeerde slotenmaker.
  • Alle soorten ramen kunnen worden beveiligd met sleutelsloten. De bovenste en onderste kozijnen van dubbelvleugelige ramen kunnen aan elkaar worden “vastgepind” met een spijker die van binnenuit kan worden verwijderd. Overweeg metalen accordeonhekjes te plaatsen voor ramen op straatniveau of op brandtrappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button