TrendsWoonruimtes

4 tips voor een efficiënt en gezellig thuisbureau

Even geleden werd onze work-life balance volledig omgegooid door de coronapandemie. We waren niet meer fysiek welkom op de werkvloer, maar moesten de eigen woonkamer zien om te toveren in de ideale werkplek. Anders gezegd: thuiswerken werd de nieuwe norm. Nu, ongeveer twee jaar later, mogen we weer op kantoor. Toch zien veel CEO’s voornamelijk de voordelen van het nieuwe concept waardoor we nog steeds, eventueel enkele dagen in de week, vanuit onze eigen stek werken. Een thuisbureau moet bovenal efficiënt zijn, maar om die reden maken we deze best zo aangenaam mogelijk. Volgende tips helpen je alvast. 

1. Kies voor praktische, maar sfeervolle verlichting 

Werk je regelmatig in avond? Dan zal je tijdens de winterperiode wellicht niet meer kunnen genieten van natuurlijk daglicht in je bureau. Eens de zon onder is, is goede verlichting dan ook van groot belang. Naast het praktisch aspect, creëer je met de juiste lampen een gezellige werksfeer. Zo spendeer je de laatste uurtjes achter je laptop alvast op een aangename manier. Combineer je verlichting wel met de juiste verduistering, want niet elke voorbijganger hoeft je achter je bureau te zien zitten.  

2. Denk aan bureau accessoires 

Daarnaast maken enkele bureauaccessoires je thuiskantoor compleet. Denk hierbij aan schapjes, doosjes en andere kantoorartikelen. Ze lijken slechts details, maar je voorkomt er heel wat onnodige rommel mee. Daarnaast zit werkmateriaal, documenten, balpennen en een nietjesmachine ordelijk opgeborgen. Bureauaccessoires verhogen met andere woorden dus aanzienlijk de efficiëntie van je werkplek, maar hiervoor heb je eerst een geschikte tafel nodig. Gelukkig kan je er makkelijk een bureau online kopen, maar besteed extra aandacht aan opbergruimte. 

3. Verbeter je concentratie door planten

Het weer mag dan wel wat grijzer en kouder zijn, maar dat wil niet zeggen dat je werkplek er ook zo moet uit zien. Haal daarom wat groen in huis en maak je bureau wat kleurrijker. Planten zorgen namelijk niet enkel voor een levendiger interieur, ze werken ook luchtzuiverend. Op die manier doe je je werk in een frisse, gezonde omgeving. Nog een belangrijk weetje: groene vrienden op je werkplek verbeteren je concentratie doordat het kijken naar natuur een herstellende werking heeft. Daarom zeker een must voor lange werkdagen achter het scherm van je laptop. 

4. Schaf een comfortabele bureaustoel aan

Onderschat het belang van een kwaliteitsvolle, comfortabele bureaustoel niet. Je spendeert er namelijk heel wat uren in per dag waardoor deze een grote invloed heeft op bijvoorbeeld de staat van je rug. Daarnaast is het niet aangenaam werken wanneer je ongemakkelijk aan je pc zit. Op zoek naar één die ook bij je interieur past? Zo is er een groot online aanbod bureaustoelen waar tussen je er zeker eentje voor jou vindt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button