BadkamerTrends

5 badkamertrends van 2022

Het kan zo zijn dat de badkamers in je woning een opknapbeurt nodig hebben. Voorheen zou er niet veel aandacht worden geschonken aan een ruimte als de badkamer. Maar tegenwoordig wordt de badkamer als een belangrijke ruimte in het huis gezien. Dit is namelijk dé plek waar je je even kunt terugtrekken uit alle drukte van het leven. Vaak zoek je dan ook passende materialen en accessoires die passen bij je visie voor de badkamer. Vaak is dat het creëren van een rustgevende look. Over de jaren heen zijn er verschillende trends voorbij gekomen. Ben jij benieuwd naar de laatste badkamertrends? In dit artikel lees je hier meer over.

Duurzaam

Heb je een oog voor de toekomst en wil je graag een zo duurzaam mogelijke badkamer creëren. Dan is het goed badkamer inspiratie te doen. Je zult er dan snel achterkomen dat een Scandinavische look de perfecte badkamerstijl voor jou is. Een Scandinavische badkamer stijl geeft kalmte en rust. Hierbij worden natuurlijke materialen, zoals hout gebruikt. En zijn er veel toevoegingen van bloemen en planten te zien. Verder zal er in de badkamer uitsluitend lichte kleuren gebruikt worden.

Aardetinten

Tegenwoordig vervagen felle kleuren in de woning en wordt deze vervangen met aardetinten kleuren zoals bruin, taupe en zand. Om de badkamer niet saai te maken, voeg wat groene tinten toe. Doe dit door planten in de badkamer te plaatsen of groene accessoires toe te voegen.

Modern

Wanneer je op zoek bent naar een rustgevende en minimalistische look dan is een moderne badkamer de perfecte stijl voor jou. Bij een moderne badkamer moet je denken aan strakke afwerking en strakke lijnen. Een moderne badkamer heeft neutrale kleuren, zoals wit, grijs en zwart. Dit zul je ook terugzien in de materialen die worden gebruikt in de badkamer, zoals beton. 

Landelijk

Een landelijke badkamer brengt gezelligheid en warmte door de knusse look. Hier worden verschillende materialen gebruikt, zoals hout en betontegels. De kleuren die herhaaldelijk in de badkamer, zal voorkomen zijn gebroken wit, grijs en bruin/ beige. Wil je een combinatie van een landelijke en klassieke look creëren, voeg dan een aantal mozaïektegels toe.

Chique

Een andere trend is de hotel look voor in de badkamer. Hierbij zijn er luxe onderdelen in de badkamer te vinden zoals regendouche en een ruime bad. Vaak zie je marmeren en glanzende tegels terugkomen. In de chique badkamer vind je veel ingebouwde gadgets, zoals een verwarmde wc bril en zelfs draadloze muziekinstallatie. 

Kortom, de badkamer een opknapbeurt geven kan door verschillende badkamertrends te volgen. Doe eerst badkamer inspiratie op, zodat je de perfecte badkamerstijl voor jezelf kan vinden.

Ben je op zoek naar de meest up-to-date trend gids voor badkamers in 2024? Lees dan het nieuwste artikel!

Gerelateerde artikelen

Back to top button