Baby- en kinderkamer

Hoe je jouw kinderkamer babyproof maakt

Ben je net bevallen van je eerste kindje? Proficiat! Om ervoor te zorgen dat je baby’tje zich niet in de nesten werkt in zijn of haar nieuwe kinderkamer, is het belangrijk om de kamer babyproof te maken. In het begin kan je baby zijn omgeving op eigen houtje nog niet verkennen, maar voor je het weet begint je kleintje al met kruipen en wandelen! Wij helpen je hierbij.

De kinderkamer inrichten

Een kinderkamer inrichten is één van de leukste activiteiten om als nieuwe ouders te doen. Naast dat het de plek wordt waar je al het speelgoed opbergt, de geboortekaartjes van je jongen plaatst en een gloednieuwe wieg in elkaar steekt, is het ook belangrijk dat deze ruimte veilig en gezond is voor je kind. Let er op dat de ruimte voldoende geventileerd is, er geen meubelen in staan waar je kleintje op kan kruipen en dat de temperatuur aangenaam is. Deze ligt voor kinderen tussen de 16 en 20 graden. Laat ook geen speelgoed rondslingeren in de kamer, aangezien kinderen hier vaak over durven struikelen. Tot slot zet je best geen planten of bloemen in de kinderkamer. Kindjes stoppen alles in hun mond dat er lekker uitziet, en je kan beter geen (giftige) planten of bloemen eten!

Stopcontacten en kabels

Kleine kindjes zijn enorm nieuwsgierig en willen alles met hun vingertjes aanraken. Helaas zijn er sommige dingen in je kinderkamer die je kindje best niet aanraakt. Stopcontacten zijn bijvoorbeeld erg gevaarlijk als je kindje er mijn zijn vingers ligt in te prutsen. Zorg er dus voor dat je alle stopcontacten beveiligt met een afdekplaatje. Hetzelfde geldt voor elektriciteitskabels die rondslingeren. Zorg dat deze goed bedekt zijn en dat je baby er niet mee in contact kan komen. 

Meubels

Naast leuke felicitaties bij de geboorte, zoals vele geboortekaartjes, heb je misschien ook wat meubels gekregen voor in de kinderkamer. Denk aan een wieg, nachtkastjes, opbergruimtes… Het is belangrijk om op voorhand te controleren of deze meubels geen scherpe hoekjes of kantjes hebben waar je kindje zich kan aan verwonden. Plak dus alle gevaarlijke stukjes af met hoekbeschermers om zo de meest veilige omgeving te creëren voor je kleintje. 

We wensen je alvast veel succes bij het inrichten van je nieuwe kinderkamer, en het spreekt voor zich dat al deze tips ook gelden voor de rest van het huis natuurlijk!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button