Slaapkamer

Geef je slaapkamer een stijlvolle look

Misschien herken je het wel: je hebt een prachtig interieur voor je woonkamer gerealiseerd maar als het weer bedtijd is, kom je terecht in een kale ruimte met in het midden een bed.  Maar het kan ook anders! Je hoeft geen interieurarchitect onder de arm te nemen om een cosy plek te maken van je slaapkamer. Alvast enkele eenvoudige tips voor een nog betere nachtrust!

Rusten in stijl

Een slaapkamer is vaak een van de ruimtes in onze woning waar we het minste aandacht aan besteden en dat is helemaal onterecht. Tenslotte moet je er tot rust kunnen komen en relaxen. En dan betekent rust niet dat je de kamer gewoon in een basiskleur verft en er een bed plaatst.

Je kunt het allemaal veel gezelliger aankleden. Wat dacht je van een accentmuur met een lieflijk behang met natuurelementen? Vermijd schreeuwerige kleuren die je uit je slaap houden maar werk met zachte pasteltinten die je tot rust brengen. Vergeet ook niet om het juiste bedlinnen te kiezen. Ga voor zachte stoffen die vaak (bijna) strijkvrij je bed sieren. Onderschat de kracht van het juiste dekbedovertrek niet, zodat het een eyecatcher wordt in je slaapkamer. Door zijn grootte is het zeker een item waaraan je de nodige aandacht moet besteden.

Persoonlijke elementen

Eens je een bepaalde kleurtint hebt gekozen, kun je aan de slag gaan met de decoratie voor je slaapkamer. Misschien heb je wel een leuk nachtkastje dat een likje verf kan gebruiken? Gewoon doen! Kies een tint die terugkomt in je behang en verf het kastje in die kleur. Je zult versteld staan van het resultaat. Plaats op het kastje een leuk lampje dat genoeg licht geeft om je favoriete boek te lezen voor het slapengaan.  

Altijd leuk is het om enkele foto’s aan de muur te hangen die je herinneren aan fijne momenten met vrienden of familie. Of hang jouw favoriete quote in een leuke kader aan de muur. Vertrouwde elementen geven je immers gemoedsrust zodat je sneller de slaap kunt vatten. 

Comfortabel slapen en ontwaken

Als je ’s morgens ontwaakt is het altijd fijn dat je niet met blote voeten op een koude vloer terechtkomt. Kies daarom een tapijt in een leuke stof die je interieur naar een nog hoger niveau tilt en bovendien zacht aanvoelt. Leg ook een comfortabel paar slippers en een lekker warme trui naast je bed om wakker te worden. Zoek online naar kasjmieren truien voor dames en je vindt zeker een heerlijk warm truitje!

Ga je slapen met te veel zorgen aan je hoofd? Hang een prikbord aan de muur en leg lege blaadjes op je nachtkastje. Noteer de zaken die je de volgende dag zeker niet mag vergeten en prik ze op het prikbord. Zo ben je verlost van al dat getob en zie je straks bij het wakker worden wel wat de dag brengt. Goed idee toch, voor een diepe slaap in een stijlvolle slaapkamer waar je elke avond naar uitkijkt?!

Gerelateerde artikelen

Back to top button