BadkamerOnderhoud

5 tips om snel en eenvoudig je badkamer een make-over te geven

Is je badkamer aan een opfrisbeurt toe maar heb je geen grote budgetten om een totaalrenovatie te laten uitvoeren? Dat hoeft ook niet. Een paar kleine ingrepen kunnen je al een schitterend resultaat opleveren. Met deze 5 tips tover jij je badkamer in een handomdraai om in een stijlvolle wellnessruimte. En het beste van al: het meeste kan je gewoon zelf met een beetje handigheid!

Badkamermeubel 

Je badkamermeubel vervangen is misschien wel de gemakkelijkste ingreep. Met een minimum aan inspanning bereik je zo het grootste resultaat. Je kan daarbij kiezen voor een meubel dat je onder de bestaande wasbak schuift, of het hele meubel inclusief de wasbak vervangen. 

Spiegel

Heb je een kleine badkamer, dan is de keuze van een nieuwe spiegel extra belangrijk. Een spiegel vergroot namelijk het ruimtegevoel in de kamer. Ga daarom een keer voor extravagant en kies een extra grote spiegel. Bijkomende handigheid is als je er meteen ook verlichting in verwerkt. Zo krijg je een zacht indirect licht maar heb je toch nog voldoende licht om make-up aan te brengen of je te scheren. Wil je graag wat extra bergruimte, dan kan je kiezen voor een spiegelkast. Ideaal om al je kleine spulletjes zoals make-up, parfum en deodorant uit het zicht en toch bij de hand op te bergen. 

Tegels verven

Geen zin om de hele badkamer uit te breken, maar wil je wel eindelijk van die lelijke bruine tegels af? Dan is verven een eenvoudige oplossing. Je laat je hierbij best goed adviseren in de verfwinkel. Na een grondige poetsbeurt – de tegels en voegen moeten stevig ontvet worden – kan je daarna aan de slag met de verfborstel. Een speciale primer en verf geven je bestaande tegels zo een tweede leven.

Douchewand

Een andere optie om van je lelijke tegels af te geraken zonder ze volledig te vervangen, is het plaatsen van een volledig nieuwe douchewand in pvc. PVC biedt op dat vlak heel wat mogelijkheden. Door de geringe dikte kan je dit perfect tegen een al bestaande muur plaatsen. Bovendien is het waterbestendig en door de muurhoge panelen en de weinige naden heb je minder kans lekken. Bijkomend pluspunt: PVC douchewanden zijn gemakkelijk in onderhoud en heel hygiënisch. 

Accessoires

Om je badkamer helemaal die wellness make-over te geven zijn het de details die het ‘m doen. Wat mooi gekozen accessoires hier en daar, zachte handdoeken en wat geurkaarsen maken het geheel compleet. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button