Woonruimtes

4 tips voor een stijlvolle en klassieke toevoeging aan jouw interieur

Moderne vormgeving is van nature minimalistisch. Klassiek design daarentegen, kan druk worden, wanneer de vormgeving slecht gedaan wordt. Om deze stijlen vakkundig te mengen, kies je opvallende blikvangers die je in een minimalistische achtergrond plaatst. Een uitstekende manier om deze twee stijlen te combineren is door een mooi antiek of klassiek meubelstuk uit te zoeken. 

Bouw van daaruit de kamer op en neem dit meubelstuk als focuspunt. Dit vul je aan met zowel klassieke als moderne (meubel)stukken. Op deze manier komt een tijdloos antiek stuk tot zijn recht. 

1. Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en steen

Natuurlijke materialen staan geweldig in klassieke interieurs. Dit komt doordat ze klassieke aanvullingen zijn in een design. Bovendien zorgen ze voor een groot aantal keuzemogelijkheden en creëren zo een mooi interieur. Denk aan het toevoegen aan een design houten eettafel in de keuken, of een eiken eettafel in de klassieke eethoek.

Ook in keukens en badkamers kunnen natuurlijke materialen zorgen voor een mooi ontwerp: vloeren van natuursteen zijn een fantastische achtergrond voor klassieke meubels.

2. Ook kleuren zijn een belangrijk onderdeel

De kleuren in een interieur vormen een heel belangrijk onderdeel van moderne en klassieke interieursfeer. Je kunt kleuren van meubels, kunst, accessoires en zelfs muren combineren. De hoofdkleuren van deze stijl zijn grijs, zilver, wit en zwart. Ook passen er donkerbruine en blauwe tinten in dit interieur.

3. Gebruik bovendien natuurlijke stevige materialen

Gebruik materialen die een chique uitstraling geven aan het modern klassieke interieur. Gouden details, glas, marmer, metalen of fluweel zijn een perfecte keuze voor deze tijdloze inrichtingsstijl. Een hardhouten vloer in de woon- of eetkamer geeft een interessante wending aan jouw minimalistische inrichting. 

Een vloerkleed toevoegen is ook een prima manier om je harde vloer een warme look en zachte feel te geven. Ook kun je een opvallend kenmerk toevoegen aan een kamer. 

4. Richt kamers op een symmetrische wijze in

Probeer met behulp van meubels een symmetrische look te creëren in huis. Bijvoorbeeld twee banken tegenover elkaar met een salontafel ertussen. Bedenk ook waar je kunstwerken en accessoires zullen komen te hangen – ook hier werken bij elkaar passende kunstwerken goed.

De plaatsing van de kunstwerken, meubels en accessoires is de belangrijkste factor bij deze look. Wanneer je eenmaal deze vrij eenvoudige manier van meubels rangschikken doorhebt, kun je een look gemakkelijk nabootsen. 

5. Gebruik je muren goed in het klassieke ontwerp van je huiskamer

Dat betekent niet dat je je muren volledig moet bedekken met kunst. Wanneer je muren fungeren als een neutrale achtergrond voor je kamer, kun je ruimte creëren in je kamer. Schone en neutrale tinten geven hetzelfde effect. Heldere witte tinten geven een huis de frisse look die het verdient. Dit is waar het in de moderne klassieke binnenhuisarchitectuur om gaat. Neutrale muren vormen de perfecte achtergrond voor kunstwerken en formele meubels.

Het komt erop neer dat je een klassieke woning zorgvuldig op elkaar moet afstemmen. Dit zorgt voor het juiste evenwicht. Met deze tips zorg je ervoor dat je huis er prachtig uitziet met een klassieke look. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button