Woonkamer

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen voor je woning?

Een kozijn is een raamwerk waarin een raam of een deur geplaatst wordt. Het is belangrijk dat een kozijn goed aansluit aan het raam of de deur. Dit zorgt er namelijk ook voor dat er zo weinig mogelijk warmte verloren kan gaan. Er zijn verschillende soorten kozijnen waar je uit kunt kiezen, maar de meest gebruikte zijn kozijnen van kunststof. In dit blogbericht vertellen we je waarom kunststof kozijnen zo gewild zijn. 

Kunststof kozijnen zijn erg voordelig

Wil jij kunststof kozijnen gaan plaatsen? Dan ben je in veel gevallen erg goed uit. Kunststof kozijnen van ALKU zijn namelijk veel goedkoper dan kozijnen van andere materialen. Bij het kiezen voor kunststof kozijnen kun je wel 20% goedkoper uit zijn dan dat je kiest voor aluminium kozijnen. Daarnaast gaan de kozijnen ook enorm lang mee, waardoor de investering over de jaren verdeeld erg laag uit zal vallen!

Weinig onderhoud nodig voor je kozijn

Een ander voordeel van een kunststof kozijn is dat het erg weinig onderhoud nodig heeft. Het kunststof is namelijk ten eerste kleurvast. Hierdoor hoef je het niet te schilderen, wat je bij een houten kozijn wel moet doen. Daarnaast is het kunststof ook erg stevig. Het beschadigt niet snel dus je hoeft niet bang te zijn voor gaten in het kozijn. Hierdoor hoef je nauwelijks onderhoud te plegen aan het kozijn. Je hoeft enkel het kozijn af en toe schoon te maken. Dit kun je op de momenten doen als je de ramen gaat wassen. Heb je een glazenwasser die altijd je ramen komt schoonmaken? Dan kun je ook aan hem vragen om je kunststof kozijnen mee schoon te maken.

Een goede isolatie

Kozijnen van kunststof zijn erg goed in isoleren. Dit zorgt er direct voor dat je enorm veel geld kunt besparen op de energierekening. De kozijnen zijn voor een groot gedeelte hol van binnen. Deze stilstaande lucht zorgt ervoor dat de warmte niet makkelijk wordt doorgegeven, waardoor de warmte beter in het huis blijft. Uiteraard is het voor een goede isolatie belangrijk dat de ramen ook voorzien zijn van het juiste glas. Anders gaat de warmte alsnog door de ruiten heen. 

Een goede bescherming van het huis

Nog een belangrijke reden om voor kunststof kozijnen te kiezen is het feit dat ze je woning goed beschermen. Ze zijn namelijk erg lastig te ontgrendelen voor inbrekers. Waar je een houten kozijn kapot kunt maken met een koevoet, is dit bij een kozijn van kunststof niet het geval. Daarnaast is kunststof ook erg goed tegen brand. Ze zijn namelijk erg moeilijk ontvlambaar en zijn daarnaast ook zelfdovend. Als er een brand ontstaat, zal het kozijn het vuur niet verder bevorderen!

Kleur bepalen van een kunststof kozijn

Het voordeel van een kunststof kozijn in vergelijking met een houten kozijn, is dat je deze niet hoeft te schilderen. Het kunststof wordt namelijk in de kleur aangeleverd die je graag wilt. Wil jij witte kunststof kozijnen? Dan worden de kozijnen in deze witte kleur geleverd. Je hoeft dus helemaal niet een schilder in te schakelen om jaarlijks de kozijnen bij te werken. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het kozijn zijn kleur verliest. Het kunststof is namelijk kleurvast. Ook door de zon zal het niet verkleuren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button