Life Style

AED kopen voor in je huis

Een Automatische Externe Defibrillator ook wel bekend als AED is een draagbaar apparaat dat gebruikt wordt bij een eventuele hartstilstand. Het is een apparaat die een hoge overlevingskans bied bij iemand met een hartritmestoornis. Een AED aanschaffen doe je bij het bedrijf Defibrion Bij zo een geval is het dan handig om te beschikken over een AED. Het is van groot belang te weten welk Merk en type AED het beste bij jouw past. Ook het goed onderhouden van de AED is van essentieel . Zo een AED komt goed tot zijn recht als het buiten opgehangen wordt zodat het beschikbaar is in geval van nood. Zodra het 24/7 toegankelijk is, dan hangt er geen vuiltje aan de lucht. Wat in acht genomen moet worden is dat bij het plaatsen van een buitenkast, de AED goed verlicht en verwarmd moet worden. Zorg er dan ook voor dat het niet afgesloten wordt.

Bij het aanschaffen van een AED dient u te letten op de:

  • Kosten voor onderhoud: Je moet weten wanneer de batterijen verwisseld moeten worden en wat de kosten daarvoor zijn.
  • Garantie: De beschikbare garantie op het toestel.
  • IP-waarde: Erop letten als het bestendig is tegen weeromstandigheden, stof
  • enzovoorts. Bij een IP van 55 of hoger kan dit wel. De IP waarde is niets meer dan de International Protection rating waarde die door verlichting aangeeft als de invloeden van buiten effect hebben op het product.
  • Instructies: kijk als er een bijsluiter of opschrift is van visuele instructies aangaande het product.
  • Reanimatiefeedback: Als je graag wilt dat de AED feedback geeft op een reanimatie kun je zo één aanschaffen. Hierbij meet de apparaat de hoeveelheid rondgepompte bloed en geeft ook aan als je langzamer, sneller of intensiever moet pompen.
  • Taalopties: jij zal helemaal moeten bepalen als je het nodig vindt een defibrillator aan te schaffen die behalve de Nederlandse taal instructies ook andere taalinstructies bezit.

Een AED kopen voor thuis

Natuurlijk heeft een ieder zijn eigen wensen en keuzen wanneer het gaat om een AED kopen voor thuis. Maar deze twee keuzes die werken uitstekend. Namelijk:

  • HeartSine Samaritan PAD serie; Deze serie is in drie soorten AED te verkrijgen. Je hebt de volautomatische AED (de 360P), een halfautomatische AED (de 350P) en een halfautomatische AED met reanimatiefeedback (de 500P).
  • De lifepack CR2 van Physio Control. Als u ergens werkt waar er ook andere talen worden gesproken, dan is het voor de hand liggend dat je een AED aanschaft die meerdere talen spreekt. De lifepack CR2 van Physio Control is hiervoor de geschikte AED.

Defibrion is de importeur van de HeartSine AED’s. Ze bieden ook LifePak CR2 aan van het merk Physio Control. Een mooi gegeven is dat het serviceteam van Defibrion ervoor zorgt dat hun product goed wordt onderhouden. Komt erbij kijken dat ze ook instructies geven omtrent Het AED toestel en hoe het in zijn geheel werkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button