Tuin

Alle voordelen van kunstgras in je tuin

Story Highlights
  • De vele voordelen van kunstgras
  • Hele jaar door een groene grasmat in je tuin
  • De grasmaaier kan op Marktplaats

De opmars die kunstgras doormaakt kan gerust opmerkelijk genoemd worden. Of eigenlijk ook niet, want de voordelen van kunstgras zijn al lang niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Kunstgras wordt steeds beter en er kleven amper nog nadelen aan het gebruiken van nepgras. We sommen hier de vele voordelen van het gebruik van kunstgras nog maar eens op.

Heel het jaar door dezelfde groene grasmat

Een van de voordelen van kunstgras is dat je de grasmaaier op Marktplaats kunt zetten. Die heb je niet meer nodig. Ook kantjes knippen kun je afleren zoals verticuteren en bemesten niet meer aan de orde is als je kiest voor kunstgras. Van onkruid is ook al geen sprake meer en je hebt geen gedoe dat er sprake is van teveel schaduw of juist teveel zon. Met kunstgras doet dat er niet toe.  Zeker een voordeel is dat je heel het jaar door dezelfde groene mat hebt liggen en dat je op kunstgras je zwembadje gewoon heel het jaar kunt laten staan, mocht je dat willen.

Kinderen zijn ondertussen ook fan van kunstgras

Maar er is meer. Kunstgras bijvoorbeeld, is bestand tegen alle weersomstandigheden en zeer geschikt voor speeltoestellen. Kinderen kunnen veel beter vallen op kunstgras, afgezet tegen het in de zomermaanden vaak harde gras. Het voelt zacht aan en schuurt niet. Kunstgras is bovendien Uv-bestendig en kleurvast. Ook in de winter heb je dus gewoon een prachtige, groene grasmat liggen.

Aan kunstgras beleef je heel erg lang plezier

Kunstgras is eveneens een milieuvriendelijk product en je hoeft geen tijd in je al zo volle agenda vrij te maken om onderhoud te plegen aan de kunstgrasmat. Kunstgras kopen betekent dat je een product koopt waaraan je tegenwoordig heel erg lang plezier beleeft. De levensduur is namelijk steeds langer. Bovendien heb je voor elk budget al een kunstgrasmatje.

Geen last van hooikoorts

Ook voor mensen die op normaal gras te maken hebben met allergieën in de vorm van hooikoorts, is kunstgras echt perfect, het is gebeurd met de bekende niesbuien en de branderige ogen. Nog een voordeel is dat in tegenstelling tot wat wel eens gezegd wordt, kunstgras prima zelf aan te leggen is. Hiermee hebben we de meest bekende voordelen van kunstgras wel benoemd. Er zijn er nog veel meer overigens en aan die reeks voordelen zal voorlopig ook nog geen einde komen. Kunstgras blijft in ontwikkeling en wordt steeds beter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button