Woonruimtes

Alles waar je om moet denken bij een nieuwbouw woning

Story Highlights
  • Vergeet niet gas, licht en internet te regelen
  • Zorg voor de juiste verlichting
  • Beveilig je huis goed

Een nieuwbouw woning kopen is natuurlijk heel interessant, maar er komt van alles kijken bij het omtoveren van een nieuwbouwwoning tot een echt thuis. Zeker als je de werkzaamheden vergelijkt met het kopen van een oudere woning. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over de zaken die van groot belang zijn bij een nieuwbouw woning.

Checken voor vocht

Het allereerste wat je moet doen in geval van een nieuwbouwwoning is door de muren, de vloeren en het cement goed te inspecteren. Veel nieuwbouwwoningen zitten vol vocht vanwege langdurige blootstelling aan verschillende elementen. Een nieuwbouw woning kan tot wel 4.000 liter vocht hebben in onafgewerkte muren en vloeren. Schakel een specialist in om een vochtmeting uit te voeren. Verwarm als laatste de woning geleidelijk op zodat deze geheel op kan drogen binnen een aantal weken.

De beveiliging

Draag bij een nieuwbouw woning zorg voor een goede beveiliging. De meeste nieuwbouwwoningen staan voor een langere tijd leeg, wat zeer aantrekkelijk is in ogen van inbrekers. Sluit daarnaast ook de juist verzekeringen af, laat waardevolle spullen niet staan waar inbrekers deze kunnen zien en maak een Whatsapp-alertgroep samen met andere buren. Verwissel daarnaast de sloten na een klus periode, installeer een alarmsysteem en hang beveiligingscamera’s op.

Gas, licht en internet regelen

Als je direct beschikking wilt hebben over water, licht, gas en internet dan dien je direct de juiste voorbereidingen te treffen. Meestal zijn de aansluitingen op het gas-, elektriciteits- en telecomnetwerk verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar. Check altijd goed wat de opzegtermijn is van de contracten die je afsluit.

Verlichting

Zowel binnen als buiten je woning moet goed zijn verlicht. Denk niet alleen aan de voorkant van je huis, maar ook een eventueel tuinhuisje, de oprit, het terras en dergelijke. Ook sfeerverlichting is een mooie manier om je nieuwbouw woning prachtig te maken.

Betegeling

In geval van een nieuwbouw woning moet je vooral letten op de afwerking en het inrichten van de binnenkant van het huis. Ook de tuin is van belang, zeker als deze nog kaal is. Betegel de vloeren van je huis en daarnaast ook je tuin of terras zodat je extra sfeer kunt brengen op deze manier.

Goede stopcontacten         

Zorg voor het plaatsen van kwalitatief goede stopcontacten in en rondom je nieuwbouw woning. Hierbij kan je uit een zeer uitgebreid aanbod aan stopcontacten en wandcontactdozen kiezen. Er zijn stopcontacten met USB-poorten, klapdeksels en met verlichting. De beste stopcontacten zijn bij Schneider Electric te vinden, waarbij je gegarandeerd bent van het vinden van je ideale stopcontact en zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouw woning? Dan moet je natuurlijk zelf zorg dragen voor het uitvoeren van de juiste voorbereidingen, maar het kan ook zeer verstandig zijn om eerst professioneel advies in te winnen van een ervaren expert over de verschillende mogelijkheden die je hebt in je specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissingen maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button