Woonruimtes

Vijf motieven om voor kunststof pallets te kiezen

Story Highlights
  • De voordelen van kunststof pallets zijn legio
  • Pallets zijn duurzaam en hygiënisch
  • Voordeliger in aanschaf

Houten en kunststof pallets zijn de meest gebruikte pallets in de productie- en logistieke industrie. Ze staan ​​bekend als een van de goedkoopste alternatieven en kunnen gedurende hun levensduur worden hergebruikt en gerepareerd. Houten pallets zijn echter zwaar en breken gemakkelijk, dit betekent dat ze regelmatig moeten worden vervangen. Bovendien zijn houten pallets moeilijk schoon te maken vanwege hun onregelmatige oppervlak en hebben ze een hoog risico op aantasting en besmetting als ze vochtig zijn.

De laatste jaren worden pallets gemaakt van steeds meer materialen, waaronder plastic, metaal en zelfs karton. Kunststof pallets zijn het snelst groeiende alternatief voor hout. Dit komt door vijf hoofdredenen hieronder.

Kunststof pallets zijn duurzaam

Kunststof pallets zijn duurzamer dan houten pallets omdat ze bij herhaalde ritten minder snel defect raken. Deze pallets zijn ideaal voor het vervoeren van zware lading tijdens het verschepen en om met een heftruck in een magazijn te worden verplaatst. Bovendien zijn ze beter bestand tegen weersinvloeden tussen transporten in dan houten pallets.

Kunststof pallets zijn kosteneffectief

Omdat kunststof pallets doorgaans lichter zijn dan houten eenheden, zijn de vrachttarieven lager, of het nu over de weg, over zee of door de lucht gaat. Een groot voordeel van kunststof pallets ten opzichte van houten pallets is de nestbaarheid. Nestbare pallets hebben vaak een bodem met negen poten die in andere pallets past, waardoor kostbare ruimte in een magazijn wordt bespaard.

Hoewel kunststof pallets vaak hogere initiële kosten hebben, zijn de kosten per rit van een kunststof pallet vaak aanzienlijk lager vanwege hun duurzaamheid. In de afgelopen jaren hebben nieuwe technologische doorbraken de kosten van plastic pallets verlaagd zodat ze vergelijkbaar zijn met die van houten pallets.

Kunststof pallets zijn hygiënisch

Omdat kunststof pallets geen vocht opnemen, zijn veelvoorkomende problemen met houten pallets zoals rot, plagen, ontsmetting en geurabsorptie niet langer een probleem. In tegenstelling tot andere soorten pallets, zijn kunststof pallets meestal uit één stuk opgebouwd. Zo kan het gladde oppervlak van kunststof pallets tussen gebruik gemakkelijk en grondig worden gereinigd. Kunststof pallets zijn perfect voor industrieën met wettelijke en hygiënevereisten, zoals farmaceutische producten en voedingsmiddelen en dranken.

Kunststof pallets zijn milieuvriendelijk

Kunststof pallets zijn milieuvriendelijker in vergelijking met houten pallets, omdat het kiezen van een kunststof pallet boven hout de ontbossing vermindert. Kunststof pallets is gemaakt voor recycling en hierdoor zou een circulaire economie verder bevorderen, waarin afval wordt verminderd in plaats van geproduceerd.

kunststof pallets zijn veiliger voor iedereen

Kunststof pallets hebben op hun punten geen zwakke plekken in tegenstelling tot hout vanwege de manier waarop ze zijn geconstrueerd; uit één stuk. Dit resulteert in een lager risico op uitval van units onder zware belasting. Door plastic pallets te kiezen boven houten pallets, worden spijkers, splinters en gebroken planken geëlimineerd. Dit betekent dat jouw kostbare goederen minder snel beschadigd raken en dat jouw medewerkers een veiligere werkomgeving hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button