Woonruimtes

Tips tegen inbraak

Story Highlights
  • Dagelijks 125 meldingen van inbraak in ons land
  • Veiliger met alarmsystemen en camera's
  • Voorkom inbraak met hang- en sluitwerk

Woninginbraak is nooit een prettige situatie en kan je veiligheidsgevoel flink aantasten. Het feit dat vreemden in je woning geweest zijn en aan je bezittingen hebben gezeten is geen aangename gedachte, wat het voorkomen van inbraak door bepaalde maatregelen te nemen zeer belangrijk maakt. Lees hieronder verder voor enkele handige tips die je goed kunt gebruiken tegen inbraak.

Nederland en de inbraakcijfers

In Nederland worden er dagelijks minstens 125 inbraken gemeld. Hierbij gaat het voornamelijk om woninginbraak, waarbij de ene gemeente meer last heeft dan de andere. Zeker rond de feestdagen slaan dieven hun slag als velen niet thuis zijn.

Alarmsysteem en camera’s

Door een goed alarmsysteem aan te schaffen beperk je de schade mocht een inbreker overwegen je woning binnen te komen. Zodra het alarm afgaat, zal de inbreker vaak wegrennen. Ook het ophangen van camera’s is een verstandig idee. Zo word je direct op de hoogte gesteld als er iemand in je woning is.

Veilig hang- en sluitwerk

Het gebruiken van goede sloten is essentieel. Sluit daarnaast je deuren en ramen altijd als je uitgaat, ook als het maar even is. Daarnaast is het aan te raden om alleen goedgekeurd hand- en sluitwerk te gebruiken dat getest is en op de juiste wijze is gemonteerd. Hang- en sluitwerk dat aan het Politiekeurmerk voldoet of dat voorzien is van een SKG keurmerk is zeer slim.

Verlichting

Een optimale buitenverlichting is van groot belang om inbrekers af te weren. Denk aan een lamp die over een schemerschakelaar beschikt. Ook een lamp met een bewegingssensor is aan te raden. Installer daarnaast ook een deurspion zodat je kunt zien wie er voor de deur staat.

Haal een hond in huis

Een hond maakt het niet alleen gezelliger in huis, maar schrikt inbrekers ook snel af. Heb je geen hond? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om toch een bordje te plaatsen voor je deur om op te passen met de hond. Verder zijn er tegenwoordig ook toestellen met een sensor die bij beweging gaan blaffen zoals een hond.

Inbraak tijdens vakantie voorkomen

Tijdens de vakantieperiode slaan veel inbrekers hun slag aangezien er vaak niemand thuis is. Voorkom inbraak door niet in het volle zicht in te pakken, door je post weg te laten halen, een tijdschakelaar te gebruiken op de verlichting en je auto of fiets binnen te parkeren. Ook de buren of familie kan helpen door een oogje in het zeil te houden, de gordijnen te openen en sluiten of hun auto op je oprit te parkeren.

Is er toch bij je ingebroken? Dan is het essentieel om na te gaan in hoeverre het huidig slot beschadigd is geraakt tijdens de inbraak. Vergelijk eerst via Slotenmaker Holland zodat je een goede en betrouwbare slotenmaker inschakelt waardoor het slot normaal blijft functioneren als een woning na inbraak moet worden geopend. Mocht er toch sprake zijn van schade aan het slot, zorg er dan voor dat deze geheel wordt vervangen om de beveiliging van je woning te waarborgen. Op deze manier kun jij weer eenvoudig je sloten openen!

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button