Tuin

Alles wat je wilt weten over opzetzwembaden

Story Highlights
  • Zwembad in alle soorten en maten
  • Zwembad voor elk budget
  • Zorg voor goed onderhoud

Een opzetzwembad in de tuin is allang niet meer alleen weggelegd voor de rijken. Iedereen kan profiteren van een zwembad, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over opzetzwembaden voordat je er één aanschaft.

Opzetzwembaden in allerlei soorten en maten

Opzetzwembaden voor in de tuin zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo is er voor iedere kleine en grote tuin een opzetzwembad beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opblaasbaar zwembad van Intex. Deze zwembaden zijn rond van vorm en verkrijgbaar in verschillende formaten. Dat is ideaal voor een kleinere tuin. Wil je een groter opzetzwembad? Dan kies je een zwembad met een frame. Deze zwembaden zijn rechthoekig en nemen vanzelfsprekend meer ruimte in, maar zijn ideaal voor veel waterpret met het hele gezin.

Opzetzwembaden voor ieder budget

Een goed opzetzwembad hoeft helemaal niet duur te zijn. Opzetzwembaden van Intex, EXIT en Bestway zijn al jaren de populairste keuzes. Deze zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van tientallen tot honderden euro’s. Zo is er voor ieder budget een opzetzwembad verkrijgbaar. De prijs is afhankelijk van het merk, model en formaat dat je kiest. De zwembaden zijn heel eenvoudig op te zetten door het in elkaar zetten van het frame of door het bad op te blazen. Na het seizoen berg je het opzetzwembad weer gemakkelijk op. Ook binnen de laagste prijsklassen zijn opzetzwembaden van zeer goede kwaliteit verkrijgbaar.

Het onderhouden van een opzetzwembad

Als je een zwembad in de tuin hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat doe je door het water en het bad zelf goed te onderhouden. Ten eerste is een filterpomp belangrijk om het water schoon te houden. Handmatig het zwembad schoonhouden en de waterwaardes op peil houden met chemicaliën blijft echter noodzakelijk om het zwembad goed te onderhouden. Je kunt hiervoor een schepnetje en een zwembadstofzuiger gebruiken. Voor desinfectie van het water gebruik je chloortabletten of zoutoplossingen.

Zwembad met verwarmd water

Een zwembad is nog relaxter wanneer het water alvast is voorverwarmd. Warmtepompen voor je zwembad zorgen ervoor dat het water op de gewenste temperatuur komt. Kies je voor een combinatie van een waterpomp en zonnepanelen, dan hoeft het verwarmen van een zwembad je helemaal niet zoveel energie te kosten. Ideaal wanneer je niet alleen op de kosten, maar ook op het milieu wilt letten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button