Onderhoud

Slot kapot? Vervang zelf je cilinderslot!

Story Highlights
  • Goed beveiligd met een cilinderslot
  • Het vervangen van cilindersloten
  • Kies wel het juiste slot

De sloten op je voor- of achterdeur worden vaak gebruikt en slijten daardoor. Er komt een dag waarop het slot niet meer werkt of bijvoorbeeld de sleutel afbreekt in het slot. Of je bent verhuisd en vindt het een prettig idee om alle sloten te vervangen voordat je er gaat wonen. Er kunnen tal van redenen zijn waarom je één of meerdere sloten in je huis wilt vervangen. Weet je echter dat het helemaal niet nodig is om dit door een vakman te laten doen? Een cilinderslot vervangen is eenvoudiger dan je denkt, deze klus kun je gemakkelijk zelf uitvoeren.

Waarom kiezen voor een cilinderslot?

Met een cilinderslot kun je jouw huis goed beveiligen tegen inbrekers. Zeker wanneer je voor een cilinderslot kiest met een keurmerk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het assortiment cilindersloten van Doorax. Deze slotenspecialist verkoopt alleen cilindersloten met het SKG 3 keurmerk. De sloten worden geleverd met een certificaat. Met gratis verzending, de laagsteprijsgarantie en 5 jaar garantie op de cilindersloten is deze slotenspecialist een uitstekende keuze.

Hoe vervang je een cilinderslot?

Het maakt niet uit of je veel kluservaring hebt: iedereen kan een cilinderslot vervangen met het volgende stappenplan. Een slot vervangen is binnen een minuut gepiept.

  • 1 Draai de schroef waarmee de cilinder vastzit los
  • 2 Trek het cilinder eruit door de sleutel te draaien en voorzichtig te trekken
  • 3 Plaats de nieuwe cilinder met de sleutel. Kun je de deur op slot draaien? Dan zit de cilinder op de juiste plek
  • 4 Draai de schroef weer vast

Kies het juiste cilinderslot voor jouw deur

Voordat je een nieuw slot koopt, moet je de oude cilinder eerst opmeten. Dit doe je door de cilinder uit de deur te halen zoals bij stap 2. Vervolgens leg je de cilinder op tafel en voer je twee metingen uit: vanaf het schroefgat naar links en vanaf het schroefgat naar rechts. Deze afstanden in mm heb je nodig voor het bestellen van de juiste cilindersloten. Wil je extra bescherming tegen inbrekers? Kies dan een anti kerntrek cilinderslot om het inbrekers extra lastig te maken. En wil je meerdere sloten vervangen? Bestel dan een set van meerdere cilinders, dan heb je maar één sleutel nodig om alle sloten te kunnen openen, dat is wel zo handig!

Gerelateerde artikelen

Back to top button