BadkamerDIY

Badkamer renoveren? Zo doe je dat!

We gebruiken de badkamer dagelijks meerdere keren. Niet zo gek dat ook deze ruimte in het huis de nodige aandacht verdient. Niet alleen de badkamermeubels verdienen aandacht. Welnee, ook bij het uitkiezen van het sanitair moeten er een aantal spreekwoordelijke knopen worden doorgehakt. Neem het toilet als voorbeeld. Het is toch wel een sanitair stuk dat we veel te vaak als vanzelfsprekend beschouwen. En dat terwijl er best wel veel varianten en vormgevingen zijn. En, hoe zit het met de rest van de badkamer? Kies je voor een regendouche, standaard douchekop, spiegel met verwarming of een heerlijk ligbad om in te relaxen? Natuurlijk is het voor een groot deel afhankelijk van de beschikbare ruimte en het budget dat je wilt uitgeven aan een badkamer(renovatie), maar met onderstaande tips kom je alvast een heel eind op weg. Lees snel verder!

Een toilet uitkiezen

Toiletten zijn leverbaar in verschillende varianten en vormgevingen. Kies je bijvoorbeeld voor een staand toilet, misschien wel het meest voorkomende toilet, of een verhoogd reservoir of een hangend toilet? Als je voor een budgetkoop wilt gaan, dan is een staand toilet de beste koop. In een jaren 30 woning kan een retro design goed tot zijn recht komen, maar deze type toiletten zijn vaak wel wat prijziger. Liefhebber van een minimalistisch design? Kijk dan vooral naar een zwevend toilet. Bijkomende voordelen van dit toilet is dat de ruimte optisch groter lijkt en je zelf de zithoogte kunt bepalen.

Kies je voor wandtegels of stucwerk in de badkamer?

Ook wandtegels zijn onmisbaar in een badkamer. Je kunt er ook voor kiezen om de muren te laten stucen, waardoor schimmel zich bovendien minder kan nestelen. Gemiddeld kost het stucen van een badkamer ongeveer tussen de €900 en €3000. De kosten kunnen dus een stuk hoger uitvallen, omdat het behoorlijk arbeidsintensief is. De prijs is mede afhankelijk van de aannemer, de afmetingen van de badkamer en het type stucwerk. Je kunt natuurlijk ook stucwerk en de muren betegelen met elkaar combineren.

Heb je al een badkamerspiegel uitgezocht?

Nu we het toch over onsmisbare badkamerspullen hebben. Een spiegel mag natuurlijk ook niet ontbreken en pronkt vaak boven de (dubbele) wastafel. Maar wist je dat je tegenwoordig ook kunt kiezen voor een badkamer spiegel met licht en verwarming? Je lees het goed. Het grootste voordeel van dit verwarmingselement is dat je altijd snel gebruik kunt maken van de spiegel. De spiegel zal namelijk niet meer beslagen zijn na een verfrissende douchebeurt. Ook is de spiegelverwarming vrijwel onzichtbaar voor het oog, omdat deze netjes gemonteerd wordt achter de spiegel.

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op jouwwoonidee voor meer inspiratie!

Gerelateerde artikelen

Back to top button