HalSlaapkamerVloerenWoonkamer

Verschillende soorten laminaat vloeren

Laminaat behoort al jaren tot de meest populaire vloeren. Dat is niet zo gek, want laminaat is gemakkelijk zelf te leggen waardoor je vaak een fractie van de prijs voor alternatieve opties betaalt. Bovendien is laminaat erg gemakkelijk in onderhoud. In principe is regelmatig stofzuigen en af en toe afnemen met een vochtige dweil voldoende om je laminaat in topconditie te houden. Een nieuwe laminaatvloer uitzoeken kan echter een behoorlijk karwei zijn, want er is zoveel keuze! Met onderstaand overzicht van de verschillende soorten laminaatvloeren helpen we je alvast een eindje op weg.

Laminaat met houtlook, betonlook en tegelmotief

Laminaat is verkrijgbaar in diverse kleuren en motieven. Kies je laminaat met houtlook, dan is deze in de meeste gevallen niet van een echte houten vloer te onderscheiden. In de keuken en de hal wordt vaak gekozen voor een laminaat met tegelmotief. Zo heb je wel de looks van een plavuizen vloer, maar kun je deze eenvoudig zelf leggen. Met de populariteit van de industriële woonstijl is er ook steeds meer vraag naar laminaat met betonlook. Wederom is dit veel eenvoudiger te leggen en bovendien ben je goedkoper uit. Bestel direct bij het laminaat van jouw keuze een bijpassende plint om de vloer helemaal af te maken.

Laminaat met verschillende groeven

Als je kijkt naar verschillende soorten laminaat vloeren, speelt ook de groef een rol. Laminaat met een groef zorgt ervoor dat je goed kunt zien dat de vloer uit losse planken bestaat. Laminaat met een houtlook lijkt hierdoor nog meer op een massief houten vloer. Je kunt meestal kiezen tussen twee of vier groeven. Kies je voor twee groeven, dan heb je alleen een groef aan de lange zijdes van de plank. Laminaat met vier groeven bevat groeven aan alle kanten. Wil je geen groeven, maar een strakke laminaat vloer? Dan kun je ook laminaat zonder groeven bestellen.

Laminaat van verschillende kwaliteit

De kwaliteit van het laminaat wordt niet alleen bepaald door de dikte van de plank, maar ook door de toplaag. Wil je online laminaat kopen van goede kwaliteit? Neem dan eens een kijkje bij het ruime assortiment van FredParket.nl. Al het laminaat is van zeer goede kwaliteit waardoor het uitstekend geschikt is voor alle ruimtes in het huis. Je vindt er echter ook laminaat van buitengewone kwaliteit dat dankzij de slijtvaste eigenschappen geschikt is voor commerciële doeleinden. Dit laminaat is bijvoorbeeld ook goed toepasbaar in winkels, restaurants en hotels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button