Onderhoud

Bescherm jouw kruipruimte tegen invloeden van buitenaf

Heeft jouw woning een kruipruimte? Dan kunnen hier veel problemen bij ontstaan. Vooral wanneer er geen goede kruipruimte ventilatie beschikbaar is, krijgen invloeden van buitenaf de kans om jouw huis binnen te dringen. Met alle gevolgen van dien. Vochtproblemen zijn slechts een van de voorbeelden van de invloeden die jouw huis aan kunnen tasten. Om ervoor te zorgen dat je niets merkt van de invloeden, is het belangrijk om de juiste werkzaamheden uit te voeren. En welke extra problemen brengt vocht in de kruipruimte dan met zich mee? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte. 

De problemen zonder ventilatie in de kruipruimte 

De kruipruimte ventilatie is belangrijk om de ruimte van een goede lucht te voorzien. In de kruipruimte ontwikkelt zich namelijk veel vocht door de temperatuurwisselingen en het grondwater, wat voor een hoge luchtvochtigheid zorgt. Deze luchtvochtigheid zorgt weer voor vochtproblemen en later tot schimmelvorming. Na verloop van tijd kan dit ook op jouw gezondheid slaan. Denk aan problemen met de luchtwegen. Hoe meer schimmel er ontstaat, hoe schadelijker het is voor jouw lichaam en gezondheid. De ventilatie zorgt ervoor dat deze schimmelvorming niet meer ontstaat. 

Bescherm jouw kruipruimte tegen invloeden van buitenaf

Ongedierte en stank in de kruipruimte 

Een ander probleem dat je krijgt als er geen goede ventilatie in de kruipruimte aanwezig is, is stank uit kruipruimte. Deze stank ontstaat mede door de schimmelvorming. Daarnaast kan ongedierte voor deze stank zorgen. Een hoge luchtvochtigheid kan namelijk ongedierte aantrekken, welke zich nestelt in jouw kruipruimte en hun behoefte achterlaat. Doordat veel dieren hier niet meer uit kunnen, sterven ze hier ook. Deze stank dringt na verloop van tijd door in jouw woning, waar jij weer hinder van ondervindt. Ook kan ongedierte weer voor nieuwe gezondheidsproblemen zorgen. Deze moet je daarom te allen tijde voorkomen met behulp van de ventilatie. 

Laat een ventilatiesysteem plaatsen in de kruipruimte 

Als er stank uit de kruipruimte komt, moet je zo snel mogelijk de oorzaak ontdekken en de juiste stappen doorlopen. De ventilatie toepassen is de eerste stap om te ondernemen. Hiervoor kun je een specialist inschakelen, welke een systeem monteert die volledig bij jouw situatie past. Je merkt dat je niet alleen een betere kruipruimte krijgt, maar ook het binnenklimaat in de woning verbetert. Zo zorg je ervoor dat er meer wooncomfort ontstaat en je niet snel voor hogere kosten staat doordat invloeden van buitenaf jouw woning binnen dringen. 

Bescherm jouw kruipruimte tegen invloeden van buitenaf

Gerelateerde artikelen

Back to top button