BadkamerTrends

Zo creëer je een moderne badkamer

Ziet je badkamer er wat ouderwets uit en voldoet het niet meer aan de huidige trends? Het kan dan een goed idee zijn om de ruimte te verbouwen, al gaat hier uiteraard veel werk en tijd in zitten. Ook is zo’n verbouwing een flinke investering. Wel wordt je badkamer er natuurlijk weer hartstikke mooi en modern van. Dit is vaak een lastige afweging om te maken. Als je er uiteindelijk toch voor kiest om door te zetten met de verbouwing zul je een moderne badkamer willen creëren. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel! 

Efficiënte inrichting

Vandaag de dag is het een trend in de badkamer om een inrichting te gebruiken die zo efficiënt mogelijk is. Op deze manier ontstaat meer ruimte, waardoor je badkamer ruimer aan zal voelen. Je moet dit bijvoorbeeld bij het vergelijken van de douches in gedachten houden zodat je uiteindelijk kiest voor het exemplaar dat het beste past in je ruimte. Met andere woorden, je moet de juiste afmetingen voor je badkamer kiezen bij het kopen van de meubels en accessoires. Hiervoor is het verstandig om eerst een plattegrond van de ruimte te maken. Hierdoor weet je precies hoe de inrichting van de badkamer er uiteindelijk uit komt te zien. Ook zorgt zo’n plattegrond ervoor dat je een beeld in gedachten hebt van waar alles komt te zitten, inclusief je badkamerradiator. Die moet immers ook een plekje krijgen in je verbouwde badkamer! 

Milieuvriendelijke en energiebesparende accessoires

Tegenwoordig is het bovendien trendy om goed voor het milieu te zorgen. Daar kun je bij het inrichten van je moderne badkamer ook rekening mee houden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om duurzame materialen en een waterbesparende douchekop te gebruiken. Daarnaast kun je ook nog milieuvriendelijke en energiebesparende accessoires kopen. Eigenlijk is de eerder genoemde douchekop hier een voorbeeld van, maar er zijn nog meer handige gadgets om toe te passen in je verbouwde badkamer. 

Zo is het mogelijk om elektrische vloerverwarming te plaatsen. Deze warmte voelt niet alleen heerlijk aan je voeten als je ’s ochtends uit bed stapt om naar de wc te gaan in je badkamer. Het is bovendien beter voor het milieu in de meeste gevallen! Dit is al helemaal het geval als je de elektriciteit zelf opwekt door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Bamboe accessoires in plaats van houten exemplaren te kopen raden we bovendien aan als je rekening wilt houden met het milieu bij het inrichten van je moderne badkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button