OnderhoudTrendsTuin

Daarom kiezen voor composieten vlonderplanken

Story Highlights
  • Kies voor composieten vlonderplanken
  • Combinatie van hout en kunststof
  • Zeer duurzaam materiaal

In het verleden werden vlonders meestal van hout gemaakt. Deze vloeren hebben echter een aantal nadelen. Ga je een vlonder in je tuin maken, overweeg dan om gebruik te maken van composiet vlonderplanken. Composiet is gemaakt van een combinatie van houtvezels en kunststof. Hierdoor hebben vlonderplanken de voordelen van zowel kunststof als hout in zich. De nadelen van hout ontbreken echter. Het is een duurzaam product, omdat er bij de productie gebruik gemaakt wordt van gerecycled materiaal. Bovendien gaan de planken erg lang mee! De planken scheuren niet en trekken niet krom. Kortom, genoeg reden om te kiezen voor vlonderplanken. Ben jij al overtuigd?

Onderhoudsarm

Een groot voordeel van de composiet vlonderplank is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Af en toe schoonmaken is voldoende. Dit kan zelfs met een hogedrukspuit, wat je bij houten planken overigens beter niet kunt doen. De composiet planken hoeven niet geschuurd en gebeitst te worden. Toch blijft de kleur mooi, omdat composiet kleurvast is. In het eerste jaar zal de kleur door invloed van het zonlicht iets kunnen veranderen, maar daarna kun je nog jarenlang genieten van een vlonder in de door jou uitgekozen kleur. Composiet is overigens in meerdere kleuren verkrijgbaar, dus je kunt je terras een look geven die bij jouw tuinstijl past.

Veiligheid voorop

Wat ook niet onbelangrijk is voor een vlonder, is dat je er veilig overheen kunt lopen. Hout wordt glad als het nat is. De composiet vlonderplank blijft daarentegen stroef! Zo zal je ook als het regent niet uitglijden. Verder komen er geen splinters vrij uit het materiaal. Dit is handig bij het op maat zagen van de planken, maar dus ook als je er op je blote voeten overheen wilt lopen. Ook kleine kinderen kunnen op de vlonder spelen zonder dat ze het risico lopen dat ze splinters kunnen krijgen. Dat is een hele geruststelling!

Gerelateerde artikelen

Back to top button