Tuin

Hangmat ophangen? Dat doe je zo!

Story Highlights
  • Hangmat om heerlijk in weg te dromen
  • Bevestig de hangmat tussen twee bomen
  • Maak de hangmat vast met karabijnhaken

Niets is fijner dan helemaal ontspannen op je rug in een hangmat liggen. Gewoon niets doen, alleen maar staren naar de lucht, de wolken en de voorbij komende vogels. Voor je echter zo heerlijk weg ligt te dromen en langzaam maar zeker de ogen dicht doet, is het wel zaak eerst de hangmat op te hangen. Wij vertellen je hier hoe jij de hangmat van Hangmat Gigant nou precies op kunt hangen. En moeilijk is dat helemaal niet.

Vuistregel voor de hoogte van de hangmat

Wat betreft de hoogte van de heerlijke hangmat van De Hangmat kun je het volgende aanhouden: deel de lengte ruimte door twee. Voorbeeld? Je hebt twee palen op 4 meter afstand. Dan houd je als ophanghoogte dus twee meter aan. Vergeet niet rekening te houden met de 50 centimeter tussen de onderkant van de hangmat en de grond.

Hang je hangmat tussen twee bomen

Bij voorkeur hang je de hangmat die je kocht bij Hangmatwereld zoals het hoort tussen twee bomen. In dat geval werk je met twee touwen en met twee karabijnhaken. Zorg dat je twee touwen van elk minimaal drie meter lengte hebt, touwen ook van tenminste 6 millimeter dikte. De karabijnhaken zijn handig omdat je zo de hangmat ’s avonds kunt laten hangen, althans het geraamte. De hangmat zelf kun je elke nacht gewoon droog opbergen.

Maak om de dertig centimeter een platte knoop

Het ophangen van de hangmat dan, iets dat begint met het dubbelvouwen van touw, waarbij je altijd zorgt dat je de twee uiteinden naast elkaar hebt. In het dubbel gevouwen touw maak je vervolgens om de 30 centimeter een platte knoop. Op die manier ontstaan een hoop lussen met aan het einde een wat grotere lus. Je houdt de grotere lus vlakbij de boom en slaat het touw een aantal keren rond de boom.

Klik de karabijnhaak in een van de lussen

Vervolgens trek je het uiteinde van het touw door de lus bij de boom om die daarna stevig aan te trekken. De vervolgstap is dat je een karabijnhaak in een van de lussen klikt. Nu koppel je de hangmat hier aan vast. Deze stappen voer je vervolgens ook bij het tweede touw uit. Daarna kun je heerlijk gaan liggen en volg je de wolken en bekijk je de voorbij vliegende vogels, om vervolgens ongemerkt weg te dommelen. Overigens kun je tegenwoordig ook een hangmat aanschaffen in een standaard. Ideaal als je geen bomen beschikbaar hebt om de hangmat aan te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button