Slaapkamer

De beste gordijnen voor de slaapkamer

Story Highlights
  • Het slaapt beter met verduisterende gordijnen
  • Fraai zijn de verduisterende rolgordijnen
  • Denk ook aan een plissé gordijn in je slaapkamer

De slaapkamer is de plek waar jij tot rust komt na een drukke dag, een plek waar jij kan ontsnappen van de hectiek van het dagelijkse leven. Het is daarom belangrijk dat de slaapkamer rust uitstraalt. Wat voor soort rust is voor ieder individueel anders, waar iedereen het unaniem wel over eens is dat gordijnen daar een grote rol in spelen. Voor een goede nachtrust moet de slaapkamer niet te warm, maar ook niet te koud zijn. Niet alleen speelt temperatuur een rol in de goede nachtrust, maar ook licht. Hoe minder licht in de kamer hoe beter je slaapt.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn enorm populair voor op de slaapkamer. Als ze precies aansluiten op de kozijnen maakt het de slaapkamer effectief donker. Een donkere kamer bevorderd de nachtrust, maar kan ook om andere redenen effectief zijn en dan vooral bij kleine kinderen. Vaak doen kleine kinderen een middagdutje en hoe minder licht er dan op de kamer is hoe beter. Doordat het zo donker is maakt ons lichaam melatonine aan en denkt ons brein dat het avond is en tijd om te gaan slapen. Een verduisterend rolgordijn is dus niet alleen fijn en bevorderd de nachtrust, maar is ook echt nog goed voor onze gezondheid. Een rolgordijn is bevestigd aan de bovenkant op het plafond of het kozijn, zelf kan je kiezen tot welke hoogte je het rolgordijn wil laten zakken, dit kan vanaf een klein stukje tot aan helemaal. Hoe beter het rolgordijn aansluit bij het raam, hoe minder licht er binnenkomt.

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn gemaakt van geplooide stoffen, het bestaat uit een systeem en vanuit daarom komen de geplooide stoffen. Je kan het plissé gordijn op diverse manieren ophangen, dit kan aan het kozijn, de muur of het plafond. Net zoals het rolgordijn kan je zelf bepalen tot welke hoogte je het plissé gordijn wil laten zakken. Je kan kiezen voor een plissé gordijn met een verduisterende stof, deze houdt al het daglicht buiten en zorgt voor volledige duisternis op je slaapkamer. Daarnaast is er ook nog een automatisch plissé gordijn, deze past zich aan, aan de omgeving en verandert van dag naar nacht mee. Het licht wordt te allen tijde gedimd, maar niet zo volledig als met de verduisterende stof, je zal altijd nog iets van licht kunnen zien.  Je kan beiden gordijnen op diverse manieren bedienen. Door een koord, een ketting of handgreep en nu zelfs met een afstandsbediening kan je de gordijnen bedienen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button