Life Style

Geniet van ultieme luxe in jouw woning!

Story Highlights
  • Geniet van luxe in je huis
  • Probeer elektrische raamdecoratie
  • Realiseer je eigen smart home

Luxe hoeft niet iets duur te zijn, luxe in jouw woning kan ook iets simpels zijn, iets heel kleins. De rust die jij ervaart na een drukke werkdag bij thuiskomst, dat is al een luxe. Een plek waar jij je dagelijks kan terugtrekken van alle hectiek van het dagelijkse leven. In deze tijd is het dan ook geen extra luxe als je bepaalde apparaten kan aansturen elektrisch of kan voorprogrammeren. Iets wat je steeds vaker ziet is dat er bepaalde lampen in huis altijd aan en uit gaan op specifieke tijdstippen.

Raamdecoratie

Steeds meer mensen ervaren de luxes en gemakken van elektrische decoratie, van geautomatiseerde systemen tot aan de met afstand bedienbare systemen. Want hoe heerlijk als je lekker alles open kan zetten vanaf je bed zonder op te hoeven staan. Nog even rustig opstarten terwijl het zonnetje naar binnen schijnt. Of juist s’ avonds vanaf je bank alles dicht doen, zodat je heerlijk onder je dekentje kan blijven genieten onder het genot van iets warms. Je kan ook je raamdecoratie voor programmeren, zodat ze bepaalde tijden open en bepaalde tijden dicht gaan. Dit soort niet alleen voor extra veiligheid, omdat het eruit ziet alsof je thuis bent, maar zorgt ook voor meer rust. Doordat je voor programmeert hoe laat de gordijnen open moeten, kan je rustig wakker worden en door het natuurlijke licht van buiten krijg je juist meer energie dan dat je wakker zou worden door je wekker in een donkere kamer.

Domotica

De term Smart Home heb je vast wel eens voorbij horen komen, domotica verschilt daar niet heel erg van. Met domotica kan je meerdere apparaten laten samenwerken en slim aansturen oftewel op afstand bedienen. Er zijn verschillende domotica producten die je kan gebruiken in je huis, de meest bekende is dat bij aankomst een lamp aangaat, dit komt door de bewegingsdetector. Doordat er beweging wordt gezien springen de lichten die op dat netwerk zijn aangesloten aan. Het is ook mogelijk om via een app of afstandsbediening apparaten in huis aan te zetten of via een vast basisstation. De apparaten die kunnen worden aangestuurd via domotica zijn veelal diverse lichtpunten, camera’s voor beveiliging of de verwarming voor de juiste temperatuur te bepalen bij aankomst in de woning. Niet alleen kan je gebruik maken van domotica binnenin de woning, maar ook voor aan de buitenkant. Zo heb je ook bewegingssensoren voor in de voor- of achtertuin, maar ook speciale sloten die je op afstand kan ontgrendelen of vergrendelen. Een domotica systeem in huis is het betrouwbaarst als het bekabeld is, op deze manier ontstaan er minder storingen en is het veiliger voor jou als gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Back to top button