Woonruimtes

De beste tips voor het stylen van je eigen barkar

Iets wat we steeds vaker tegenkomen in het interieur zijn de zogeheten bar carts oftewel barkar. Deze elegante trolleys of kastjes staan doorgaans vol met de mooiste glazen en alcoholische dranken in fraaie flessen. Een barkar kan heel uitnodigend staan, het laat als het ware zien dat je graag gasten over de vloer hebt. Bovendien is er niets een betere traktatie dan een mooi opgemaakte cocktail. Als je graag van een drankje geniet dan is het creëren van een barkar volgens jouw persoonlijke stijl een mooie toevoeging.

1. Barkarren zijn er in allerlei stijlen

Of je nu graag een feestje geeft, mensen over de vloer hebt of zelf geniet van het maken van drankjes, een barkar ziet er feestelijk uit. Een hoop gelegenheden zijn reden tot een feestje en een eigengemaakte cocktail is de finishing touch. Of je nu een verjaardag viert of je winst wilt delen na het winnen van betFIRST voetbalweddenschappen, er is altijd wel een reden om uit te pakken. Voordat je begint met het opmaken van je barkar heb je uiteraard wel eerst een barkar nodig. Je vindt deze karretjes en trolleys in vrijwel elke meubelzaak. Je hebt keuze uit vintage geïnspireerde barren of juist zeer moderne modellen. Kies in ieder geval voor een barwagen waar je trots op bent en die bij jouw stijl past. Let er ook op dat de wagen wat betreft de maat goed in je inrichting past en niet te groot of te klein is.

2. Dit mag niet op je barkar ontbreken

Zodra je de juiste barcar hebt gevonden is het tijd om de wagen te stylen. Maak een lijstje met de producten die je graag op je wagen tentoon wil stellen. Een barkar heeft in ieder geval altijd een aantal glazen en een aantal flessen met drank. Ben je erg enthousiast over het maken van cocktails dan is een fles vodka, gin, tequila, rum, brandy en whiskey de basis. Dan zijn er nog allerlei toebehoren die van pas komen bij het maken van cocktails. Bewaar de tools op de barkar zodat je ze altijd bij de hand hebt. Denk in ieder geval aan een flesopener, roerlepels, servetjes en een cocktailshaker. Nog een mooie toevoeging voor op je karretje is een flessenkoeler of een ijsemmer om ijsblokjes in the bewaren.

3. Pak uit met het glaswerk

Nog even terugkomende op de glazen voor op je barkar. Met het glaswerk kun je echt uitpakken dus besteed veel aandacht aan het kiezen van glazen waar je dol op bent. Haal een aantal glazen in huis met een zware bodem, hoge longdrinkglazen, wijnglazen en natuurlijk cocktailglazen. Voor elk type alcohol en bij elke cocktail hoort eigenlijk wel een specifiek soort glas. Het is helemaal leuk om je glazen tweedehands te kopen, zo kun je echt een unieke collectie samenstellen.

4. Personaliseren, personaliseren, personaliseren

Het leukste aan thuis een eigen bar hebben is dat je het helemaal eigen kunt maken. Dit kleine wagentje biedt een geweldige manier om je stijl uit te drukken en je woonkamer meer karakter te geven. Omschrijf jij jezelf als speels, serieus, nonchalant of juist gestructureerd? Laat je persoonlijkheid terugkomen in de barkar en kies voor een kleurenschema wat hier bij past. Voer het thema door in het type kar, de flessen, de glazen en alle accessoires die je kiest. Vergeet ook vooral niet om je barkar nog verder aan te kleden door er wat kunst op te zetten of boven te hangen. Daarnaast is het leuk om wat cocktailboeken op de kar te bewaren. Het is zelfs mogelijk om glazen en flessen te laten personaliseren. Of wat dacht je van gepersonaliseerde servetten met je initialen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gerelateerde artikelen

Back to top button