TrendsTuin

Welke stukken decoratie passen bij jouw tuin?

De tuin is een belangrijk onderdeel van je huis, vooral als je iemand bent die graag veel tijd buiten doorbrengt. Je wil dan natuurlijk een gezellige sfeer neerzetten in de tuin die past bij de stijl van je huis. Een trend van nu is namelijk het doortrekken van de woonkamer naar je achtertuin. Hierdoor maak je een soort tuinkamer van je terras. Ideaal voor mensen die de achtertuin al als een vast onderdeel van de woonkamer beschouwen. In dit artikel vertellen we je met welke decoratieve voorwerpen jij jouw tuin helemaal af kunt maken!

Decoratie voor een romantische tuin

Wil jij graag een klassieke en romantische uitstraling voor jouw achtertuin? De indeling die je dan het beste kunt toepassen is gespiegeld, met een duidelijk middelpunt. In dat middelpunt zet je bijvoorbeeld een mooi waterornament van steen met een klassieke uitstraling. Er worden vaak hagen toegepast in een romantische tuin, afgewisseld door prachtige rozenstruiken. Ook hortensia’s en lelies zorgen voor een romantische sfeer. De bloemen zet je in stenen bloempotten of glazen vazen. Voor op het terras kun je denken aan een vuurkorf van gietijzer en een zachte loungebank in romantische pastelkleuren. 

Decoratie voor een moderne tuin

Als je graag een moderne uitstraling wil voor je tuin, moet je voor een strakke basis gaan. De decoratieve voorwerpen die je gebruikt voor je tuin kunnen het beste van gladde, minimalistische materialen gemaakt zijn. Een moderne tuin vraagt vaak weinig onderhoud, een groot deel van de tuin is vaak voorzien van bestrating of kiezels. Decoratieve voorwerpen die hier goed op aansluiten zijn bijvoorbeeld een fontein voor in de tuin, andere waterornamenten in een donkere kleur, abstracte sculpturen, kunstvoorwerpen en beelden van dieren of mensen. 

Decoratie voor een mediterrane tuin

Ga je graag op vakantie naar landen zoals Italië en Griekenland? Dan is een achtertuin in mediterrane stijl ideaal voor jou. Kenmerken van een mediterrane stijl zijn een dynamische indeling, vrolijke kleuren en organische vormen. Als er plek voor is, kun je terrassen plaatsen, bijvoorbeeld een in de zon en een in de schaduw. Op het gebied van planten kun je kiezen voor exotische bloemen en planten, zoals een olijfboom, een vijgenboom, lavendelplanten, citrusplanten en hyacinten. Decoratieve voorwerpen die perfect passen bij een mediterrane tuin zijn kleurrijke potten en vazen, hangende lantaarns, een grote vuurkorf, kussens en kleden in felle kleuren en grote stenen kruiken. 

Het aankleden van een bostuin

Als je graag een bostuin wil creëren in je achtertuin, hoeft het allemaal natuurlijk helemaal niet strak en symmetrisch te zijn. Het natuurlijke karakter zet je neer met behulp van rieten of houten tuinmeubels, houten vogelhuisjes en voederplaatsen voor eekhoorns, beelden van dieren zoals vogels en insecten en smalle paadjes gemaakt met schelpen of houtsnippers. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button