TrendsTuin

Dé kerst trend voor 2021: ijspegelverlichting

Nu de corona epidemie bijna ten einde is kunnen we wel weer wat extra gezelligheid en liefde allemaal gebruiken. Laten we dit jaar afsluiten met de leukste feestdagen van het jaar, namelijk de kerst. De kersttrends van dit jaar, 2021 sluiten daar volledig bij aan. Kerstdecoratie bestaat veelal uit zachte materialen van pluimen en veren tot aan velours en velvet en niet te vergeten een laagje van de poederige kunstsneeuw. Warme tinten en romantiek staan dit jaar centraal, net zoals de klassieke traditionele kerst. De traditionele kerst kan net zowel modern als klassiek zijn, met of zonder retro invloeden, over over de top op zijn Amerikaans. Het gaat erom dat het typerend is voor de kerst. Dit jaar is er meer dan alleen de traditionele kerst er is juist behoefte aan glitter en glamour. De kersttrend heeft daar dan ook mee te maken, hoe meer verlichting hoe gezelliger! De perfecte verlichting voor rondom je huis die gelijk de juiste toon zet is ijspegel verlichting, niemand meer die jouw huis zomaar voorbij loopt.

Wat is ijspegel verlichting?

De ijspegel verlichting is erg populair met kerst, het is dan ook niet zo gek dat het de kersttrend is van 2021. Het is een soort gordijn van verlichting die samen diverse ijspegels vormen. Je kan de ijspegel verlichting op diverse manieren ophangen, zo kan je het aan je dakrand ophangen, in je tuin of als gevel gebruiken. Waar je het ook ophangt het is een gegarandeerd succes en een echte eyecatcher. De kwaliteit van de ijspegel verlichting zie je direct, maar voel je ook. Doordat de kabels van de ijspegel verlichting jarenlang mee zullen gaan, is het niet alleen gezellig maar ook erg duurzaam. Het koppelbare ijspegelverlichting systeem is dan ook erg in trek voor de feestdagen. 

Koppelbare verlichting

Het koppelbare verlichting systeem is professionele kerstverlichting en van hoge kwaliteit. Je kan het volledig naar wens aanpassen met maar 2 korte stappen. Je hebt verschillende soorten koppelbare verlichting, waaronder ijspegel verlichting, een lichtgordijn, clusterverlichting, maar ook een kerstverlichting bol.

De eerste stap

Voor het koppelbare ijspegelverlichting systeem heb je een startkabel nodig, deze is niet bij de verlichting inbegrepen en moet los worden gekocht. De startkabel is in twee kleuren verkrijgbaar in het wit en in het zwart, de snoerlengte is 1,5 meter. Zonder startkabel heb je geen koppelbaar systeem, de startkabel is namelijk het aansluitsnoer voor de lichtjes. De startkabel bestaan uit twee kanten, aan de ene kant bevindt zich de stekker die in het stopcontact gaat en aan de andere kant bevindt zich de aansluiting voor de koppelbare lampjes. 

De tweede stap

In de tweede stap moet je een keuze gaan maken welke soort koppelbare verlichting je wilt verbinden met de startkabel. Er zijn verschillende soorten, maar allemaal hebben ze twee aansluitingen, namelijk een ingang, maar ook een uitgang. Eigenlijk in feite ben je met het koppelbare verlichtingssysteem steeds bezig om de ingang met de uitgang te koppelen. Aan het einde van ieder onderdeel zit er een veiligheidsdop op die waterdicht is. Dit veiligheidsdop wordt verwijderd als de uitgang met de ingang van het volgende stuk worden gekoppeld. Mocht het zo zijn dat er niks meer te koppelen valt dan moet het veiligheidsdop op het einde gebruikt worden om de gekoppelde reeks af te dichten. Alle soorten verlichting hebben allemaal dezelfde soort type aansluiting, dus dezelfde soort ingang en uitgang. Door dit koppelsysteem heb je maar een stopcontact nodig en hoef je niet in de weer met allerlei verlengsnoeren, tenzij je meerdere plekken aan een startkabel wil koppelen. Alleen de kerstverlichting bol heeft een andere aansluiting dan de rest en heb je wel een ander soort startkabel nodig.

Kerstverlichting automatisch aan laten gaan

Als alles gekoppeld is en via een startkabel is aangesloten kan je er voor kiezen om alles aan te sluiten op een timer, zo gaat de verlichting automatisch aan. Bekijk ook eens andere artikelen op Woningcourant, bijvoorbeeld bij onze trends.

Gerelateerde artikelen

Back to top button