Woonkamer

Voeg wat groen toe in je huis door kamerplanten

Story Highlights
  • Kamerplanten geven kleur aan je interieur
  • Kies voor de Monstera
  • Zorg voor waterdichte potten

Kamerplanten zijn de finishing touch in de meest trendy interieurs. Waar er voorheen een enkele plant in huis stond is het nu juist helemaal in om je huis vol planten te hebben. Hoe meer hoe beter. Als je net begint met planten dan kan je voor planten terecht bij Plantenwinkel.nl. Het assortiment van Plantenwinkel.nl is groot en divers van verschillende soorten kamerplanten, maar ook voor buiten is er voor ieder wat wils.

Populaire planten: Monstera

Een aantal planten die tegenwoordig enorm populair zijn geworden zijn de Calathea en de Monstera. Vooral de Monstera is een uiterst interessante plant, deze komt in verschillende soorten voor. De Monstera Deliciosa is verkrijgbaar bij plantenwinkel.nl deze kan je met een mooie bloempot voor binnen aanschaffen, maar het is niet de Monstera Deliciosa die interesse wekt onder de planten liefhebbers. Ervaren planten houders zoeken de zeldzame Thai Constellation Monstera en de Monstera Variegata, die prachtige tekeningen heeft op zijn gaten bladeren. Met veel tijd en liefde komen deze tekeningen naar boven, dus wanneer je een zeldzame Monstera hebt kan het zijn dat deze eerst groen lijkt en na veel zorg zijn ware kleuren laat zien.

De Monstera komt in verschillende maten voor. Een kleine Monstera die je kan kopen in een tuincentrum is zes centimeter. Maar deze plant van zes centimeter kan uitgroeien tot een grote kamerplant van wel 2 meter. Ook de lengte is afhankelijk van de zorg van de plant. Een Monstera ontwikkelt naast wortels in de aarde ook wortels die buiten de pot zoeken naar een waterbron. Vele planten houders zetten deze buiten wortels in een pot water en na een week is het resultaat al te zien in de vorm van extra bladeren, de grootte van de bladeren, de lengte van de plant, de tekening of gaten in de bladeren. Natuurlijk is het ook mogelijk om grote kamerplanten bij een tuincentrum aan te schaffen of bij plantenwinkel.nl. In deze winkels zijn de variaties aan grote kamerplanten erg groot. Denk bijvoorbeeld aan een bananenplant of een palmboom.

Planten water geven tijdens vakantie

Schrikken planten je nog steeds af, omdat je niet gewend bent je planten water te geven?  Planten hebben genoeg water nodig, maar ook niet te veel. Het is belangrijk dat je planten in een pot zitten waar het water er aan de onderkant uit kan. Als hij dit niet heeft dan is te weinig water geven beter dan te veel water geven. Mocht je op vakantie gaan dan is een watersysteem enorm handig om je planten genoeg water te geven wanneer je weg bent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button