TrendsTuin

De plukladder: onmisbaar in de groensector

Als je in de tuin werkt, dan weet je dat een handige snoeiladder of -trap onmisbaar is. Of je nu fruit plukt van de boom, een schutting repareert of wilgen knipt, je hebt gewoon een ladder of trap nodig. Maar welke is het meest geschikt voor de groensector? Dat lees je in deze blog!

Veiligheid voorop

Veiligheid gaat boven alles als je op hoogte werkt. Je wilt natuurlijk niet vallen terwijl je bezig bent met het plukken van appels, het vervangen van een tuinlamp of het snoeien van een rozenstruik. Daarom is een stabiele ladder of trap een must-have voor elke tuinier.

Duurzaam materiaal

Ladders en trappen zijn er in allerlei materialen, zoals hout, aluminium en staal. Als hovenier kies je het best voor een aluminium ladder of trap, omdat die sterk is en tegelijkertijd licht van gewicht. Zo kan je de ladder of trap gemakkelijk verplaatsen en gaat hij jarenlang mee.

Grote klussen

Als je langer op hoogte moet werken, is een trap handiger dan een ladder. Een trap heeft namelijk een stevig platform en platte treden in plaats van vierkante sporten. Zo biedt de trap meer stabiliteit en kan je comfortabel staan terwijl je werkt. Ook kan je de tuintrap in de vrije ruimte plaatsen, wat ideaal is voor reparatiewerk in de tuin, het snoeien van haagplanten of het oogsten van klimbonen.

Kleine klusjes

Voor kleine klusjes in en om het huis is een ladder vaak perfect. Of je nu een vogelhuisje wil installeren, iets aan de muur wilt hangen of iets uit de dakgoot moet halen, een ladder is een handig hulpmiddel. Een ladder plaats je altijd tegen een muur en is lichter in gebruik dan een trap, waardoor je hem gemakkelijk kan opbergen. Ook hier is het belangrijk om te kiezen voor een ladder die corrosiebestendig, duurzaam en sterk is. Wederom is aluminium een verstandige keuze.

Bijzondere accessoires

Diverse accessoires vinden voor je tuinladder? Zo zijn er fruitboompalen waarmee je een plukladder gemakkelijk in de vrije ruimte kunt plaatsen, bijvoorbeeld onder een boom. Ook kan je grondspiesen en draaivoeten of klauwen vinden die een ladder geschikt maken voor gebruik op een begroeide ondergrond.

Prettig tuinieren

Een veilige werkplek op hoogte is van groot belang in de groensector. Gelukkig heeft Henchman ladders een ruim aanbod van hoogwaardige, draagbare klimmaterialen van topkwaliteit. Als je actief bent in de tuinsector, groenvoorziening of bosbeheer, is het zeker de moeite waard om na te denken over de aanschaf van een hulpmiddel dat je werkzaamheden vergemakkelijkt. Met de tuin ladders van Henchman ladders wordt prettig en veilig tuinieren op hoogte vanzelfsprekend. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button