Vloeren

Dé vloerplinten van 2021

Story Highlights
  • Geef de plint dezelfde look als de vloer
  • Ga met hogere plinten werken bij een hoger plafond
  • Vloerplinten met led-verlichting

Vloerplinten worden nogal eens onderschat. En dat terwijl ze toch de basis van elk interieur vormen en voor een deel de sfeer in je huis bepalen. Met de juiste plinten wint je huis aan uitstraling. Bovendien heeft een vloerplint een beschermende werking en zorgt het voor een mooie afwerking tussen de vloer en de wand. Wat betreft plinten is het aanbod groot. Laten we kijken naar dé vloerplinten van 2021.

Geef de plint dezelfde look als de vloer

Wat je kunt overwegen in het nieuwe jaar is om de plinten dezelfde look te geven als de vloer. Daardoor krijgt het geheel een rustigere uitstraling en lijkt de ruimte bovendien groter. Wat je in 2021 zeker ook kunt doen is kiezen voor hoge plinten. Deze tijdloze plinten geven elke ruimte een meer klassieke uitstraling. Over klassieke vloerplinten gesproken, die zijn helemaal hip in 2021. Dat geldt zeker voor huizen die een jaren 30 stijl hebben. Je weet wel, huizen met een hoog plafond en paneeldeuren.

Vloerplint met led-verlichting

Voor de kinderkamer kies je tegenwoordig voor de decoratieve plint met vrolijke kleuren en vrolijke prints. Met zwart, glanzende plinten creëer je weer een meer luxe en chique uitstraling. Waar je zeker ook naar moet kijken is een plint met led-verlichting. De vloerplinten zijn vaak uitgevoerd van aluminium of kunststof en hebben ingebouwde led-verlichting. Deze plinten bieden subtiel licht die elke ruimte veel mooier maken.

Stem de hoogte van de vloerplint af op de hoogte en grote van de ruimte

Komen we nog even terug op de hoge plinten, plinten die als zeer trendy beschouwd worden. Hoge plinten trekken de aandacht en geven een meer klassieke uitstraling. Je stemt de hoogte af op de hoogte van het plafond en aan de grootte van de ruimte. De stelregel is dat hoe hoger en groter een ruimte is, hoe hoger je ook de plinten kunt maken. Zo zie je dat je ook met plinten alle kanten op kunt. En onderschat de waarde van de plint niet, het bepaalt voor een deel de uitstraling van je woning.

Leef in de toekomst

Lees jij dit artikel nou in 2023 en ben je benieuwd naar de trends van het aankomende jaar. Geen zorgen wij hebben namelijk een artikel voor je geschreven met alle trends van het aankomende jaar.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button