Woonruimtes

De voordelen van aanbouw

Een aanbouw is een populaire keuze bij veel huishoudens.  Er zijn dan ook veel opties bij het kiezen van een aanbouw, waardoor er altijd een vorm te vinden is die bij je past. Het is niet gek dat een aanbouw populair is, want er zijn veel voordelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Meer ruimte

Het grootste voordeel van een aanbouw, is de extra ruimte die het oplevert. Of je nu kiest voor een dakkapel, een volledige bijkeuken, een dakopbouw of een serre: de ruimte in je woning wordt groter met een aanbouw. De ruimte die je aanbouwt, kun je naar eigen wens inrichten. Je kunt bijvoorbeeld een bijkeuken aanbouwen, zodat je hier de wasmachine en droger kunt plaatsen. Ook kun je deze ruimte dan gebruiken om was te strijken, om stapels was in de rest van je woning te voorkomen. Een garage aanbouwen kan ook fijn zijn, zodat je niet hoeft te krabben in de winter en een koele auto hebt op warme zomerdagen.

Je woning is meer waard

Wanneer je een ruimte op of aan je woning bouwt, creëer je dus meer woonruimte. Naast de extra ruimte, heeft dit nog een groot voordeel: je woning is hierdoor meer waard. Een woning met een groter oppervlak is namelijk meer waard, wanneer je de woning wilt verkopen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een aanbouw met toegevoegde waarde hebt, in plaats van aanbouwen met extra woonoppervlak als enige reden. Ook de bouw van een overkapping kan waarde toevoegen, terwijl je hiervoor niet veel ruimte van de tuin wegneemt.

Veel mogelijkheden

Wanneer je hebt besloten dat je extra ruimte in huis wilt, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Hierbij zijn er ook een aantal opties die vergunningvrij zijn, wat erg fijn is om zo snel mogelijk met de bouw te kunnen beginnen. De voorwaarden hiervoor dien je wel goed na te gaan, het beste bij je eigen gemeente. Als een vergunning aanvragen geen probleem is, dan heb je enorm veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een aanbouw aan de achterkant van de woning, bijvoorbeeld een serre of bijkeuken. Daarnaast kun je aan de voorkant van de woning kiezen voor een erker of een garage. Je kunt ook kiezen voor een opbouw, waarbij je een ruimte op de bovenste woonlaag laat plaatsen.

Verder kun je kiezen uit een op maat gemaakte of prefab aanbouw. De prijzen hiervoor kunnen echter wel uiteenlopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button