Onderhoud

Deze dakproblemen moet je niet negeren!

Het dak beschermt je huis tegen de elementen in de buitenlucht. Hierbij kun je denken aan de zinderende hitte, maar ook aan zware sneeuwstormen en flinke regenbuien. Een goed dakbedekkingssysteem moet dus alle omstandigheden aankunnen, wat niet mogelijk is als het dak beschadigd is geraakt door wat dan ook. Dit wil je uiteraard zien te vermijden, maar dit lukt simpelweg niet altijd: dakproblemen zijn echt onvermijdelijk. Heeft je dak een van de onderstaande beschadigingen? Laat het dan zo snel mogelijk repareren! 

Defecte materialen

Of de dakpannen nu slecht gelegd zijn, de shingles gebroken zijn of een deel van het materiaal tijdens een storm eraf gevlogen is, in alle gevallen is het verstandig om de experts van Dakprobleem Kwijt in te schakelen. Als het dakbedekkingsmateriaal beschadigd is, veroorzaakt dit namelijk veel problemen. Zo kan de dakbedekking bijvoorbeeld gaan rotten, terwijl een lekkend dak ook tot de mogelijke gevolgen van een defect materiaal behoort. Dit moet je beslist zien te voorkomen, negeer een defect dakbedekkingsmateriaal dus niet!

Slechte ventilatie

Slechte of ondeugdelijke zolderventilatie kan overmatige warmteontwikkeling op je zolder veroorzaken. Het kan bovendien de bekleding beschadigen en de dakspanen aantasten, wat tot dakfalen kan leiden. Hierdoor hoopt vocht zich ook op in je zolder, terwijl de temperatuur in je woning tevens hoger wordt door een slechte zolderventilatie. En in de winter kan het bijdragen aan ijsdammen, wat structurele en veiligheidsproblemen kan veroorzaken. Los dit dakprobleem dus tijdig op!

Waterschade

Stilstaand water op je dak moet je beslist zien te voorkomen, dit kan namelijk tot schimmel of meeldauw leiden. Het dakbedekkingsmateriaal wordt hierdoor aangetast, wat er dus voor zorgt dat er lekkages of structurele beschadigingen veroorzaakt worden. Heeft je dak al zwakke plekken? Stilstaand water kan dan door het dak sijpelen en zo een fors lek veroorzaken. Met name bij platte daken is dit een veelvoorkomend dakprobleem die niet genegeerd mag worden aangezien het tot nog meer schade kan leiden.

Slechte installatie

Als je dakdekkers gaat inhuren dan is het geen goed idee om te kiezen voor mankrachten die niet gekwalificeerd of onervaren zijn. Op de lange termijn kan dit geld kosten, al mag de eerste investering wat goedkoper zijn. Slecht geïnstalleerde daken behoren namelijk tot de meest voorkomende redenen voor schimmel, terwijl ze ook een korte levensduur hebben en vaak last hebben van complicaties door de jaren heen. Huur dus goede dakdekkers in zodat je zeker weet dat het dakbedekkingsmateriaal goed geïnstalleerd wordt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button