SlaapkamerWoonruimtes

Hoe vind je het perfecte waterbed?

Waterbedden zijn in Nederland aan een ware opmars bezig. Dankzij het optimale slaapcomfort, de uitstekende hygiëne en de aantrekkelijke prijzen kiezen steeds meer mensen voor dit soort bed. Tijdens je zoektocht naar het ideale waterbed zal je merken dat er ontzettend veel verschillende modellen bestaan. We leggen je daarom graag uit waar je op moet letten en hoe je juist een gepast waterbed uitkiest.

Het verschil tussen een hardside en een softside waterbed

Het comfort van een waterbed is iets heel persoonlijks. Sommige mensen slapen graag op een harde ondergrond, terwijl anderen steevast voor een zachte matras kiezen. Bij waterbedden heb je de keuze uit een hardside of een softside waterbed. Een hardside bed heeft een harde bedrand. Het matras ligt in dit geval volledig in het bed, net zoals bij een standaard bed. Een softside waterbed beschikt dan weer over een zachte schuimrand. Het matras ligt bij dit soorten bedden op het bed, zodat het wat in breedte kan uitzetten. De softside bedden zijn over het algemeen comfortabeler, al verkiezen sommige mensen een hardside bed omwille van het traditionele design.

Verkies je een mono of een duo matras?

Een waterbed kan zowel uit een als uit twee waterbed matrassen bestaan. Een waterbed dat uit een enkele matras bestaat, is erg comfortabel. Een groter wateroppervlak ligt namelijk aanzienlijk beter. Sommige matrassen bestaan echter uit twee verschillende compartimenten. De losse matrassen worden met een scheidingswand van elkaar gescheiden. Als je met twee personen op het waterbed slaapt, is een duo-matras een uitstekende optie. Je hebt met dit soort matras namelijk geen last van de bewegingen van je partner en je kan elke zijde volledig personaliseren. Zo kan je de temperatuur afzonderlijk instellen en kan je de hoeveelheid water op elk moment aanpassen. Op deze manier genieten jullie beide van een optimaal slaapcomfort en gaat de kwaliteit van jullie nachtrust er aanzienlijk op vooruit.

Extra stabilisatie voor meer ondersteuning

Vroeger maakten waterbedden voortdurend een klotsend geluid en bewoog het bed eindeloos. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer aandacht aan de stabiliteit van het bed besteed. Moderne bedden zijn daarom uitgerust met speciale fiberlagen. Hoe meer fibermatten er in de matras geplaatst worden, hoe hoger de stabiliteit en hoe sneller je stil ligt. Dankzij deze hogere stabiliteit zal de matras zich ook sneller naar je lichaam vormen. Zeker voor mensen met lichamelijke klachten kan een stabiel waterbed de perfecte oplossing zijn.

Hoe vind je het perfecte waterbed?

Een dikke en absorberende tijk

Elke waterbed beschikt over een tijk. De tijk van een waterbed vormt een enorm belangrijk onderdeel van het waterbed. De hoes bevordert namelijk niet alleen het slaapcomfort, maar is ook erg belangrijk voor de vochtregeling en de ventilatie. De matras van een standaard bed neemt zweet en overtollig vocht op. Bij een waterbed is dit niet zo. Je kiest daarom best voor een dikke en vochtopnemende hoes die snel droogt. Bovendien bestaan er tegenwoordig ook heel wat tijken met antibacteriële eigenschappen, zodat je ook meteen voor een optimale hygiëne zorgt.

Een waterbed met handige accessoires en toffe extra’s

Bij de aankoop van een waterbed heb je de keuze uit heel wat extra onderdelen of handige accessoires. Zo kan je bijvoorbeeld een isolatiemat onderaan de matras plaatsen. Met deze isolatiemat wordt de warmte langer vastgehouden, waardoor je heel wat energie bespaart. Verder heb je de keuze uit diverse verwarmingselementen en kan je foamranden aan het bed toevoegen. Het verwarmingselement is een onmisbaar onderdeel van een waterbed, zeker in ons klimaat. Dankzij dit element slaap je steeds op een aangename en warme matras. De foamranden zorgen dan weer voor een langer ligvlak en extra comfort.

Een design dat bij je persoonlijke voorkeuren en je woonstijl past

Een waterbed moet natuurlijk ook bij de rest van je interieur aansluiten. Tegenwoordig vind je waterbedden in alle mogelijke uitvoeringen terug bij La Luna Waterbedden. Je kan zowel voor een traditioneel vrijstaand waterbed als voor een luxe variant of een boxspring kiezen. De bedden zijn in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar, zodat je voor elke slaapkamer wel een gepast model vindt. Hoe mooi en trendy een waterbed er ook uitziet, verlies de kwaliteit van het bed wel niet uit het oog. Het interieur van je slaapkamer is belangrijk, maar het slaapcomfort komt toch steeds op de allereerste plaats!

Gerelateerde artikelen

Back to top button