Onderhoud

Deze verbouwingen doe je zelf!

Zijn er bepaalde ruimtes in huis die aan vernieuwing toe zijn? Verbouwingen in huis lijken soms een ontmoedigende taak, maar met de juiste dosis motivatie en een beetje handigheid kun je veel meer zelf doen dan je zelf denkt. Hier zijn vijf verbouwingsprojecten die je kunt aanpakken zonder een professional in te schakelen.

Schilderen 

Een likje verf kan wonderen doen voor de look en feel van je huis. Of je nu je gevel, woonkamer of heel je woning wilt opfrissen, om je muren een nieuw kleurtje te geven hoef je heus geen professional in te schakelen. Zorg wel voor verf van goede kwaliteit en goede kwasten en tape voor scherpe lijnen. Een tip? Kies tijdloze kleuren voor een frisse uitstraling en experimenteer met accentmuren voor wat extra flair.

Vloeren vernieuwen

Zelf je vloeren vervangen klinkt misschien als een enorme klus, maar er zijn veel doe-het-zelfvriendelijke opties beschikbaar. Denk maar aan click laminaat vloeren en zelfklevende vinylvloeren, deze zijn beide relatief eenvoudig te installeren. Zorg er wel voor dat je de ondervloer goed voorbereidt en volg nauwkeurig de installatie-instructies. Wil je graag een eigentijdse look creëren? Kies dan voor vloeren met een realistische hout- of tegeluitstraling.

Terras leggen 

In een paar eenvoudige stappen leg je zo je eigen terras. Bepaal eerst waar je terras gaat komen en kies dan mooie terrastegels uit bij Impermo.be. Je kunt je gekozen terrastegels zelf in je gewenste patroon leggen, maar begin wel steeds vanuit een hoek en werk naar buiten toe. Zorg ervoor dat de tegels gelijk liggen en gebruik een waterpas om de hoogte te controleren. En voila, voor je het weet heb je zo je eigen terras gelegd!

Keukenkasten upgraden

De keuken is bij velen het hart van het huis, en door je keukenkasten te upgraden kan je woning er meteen helemaal anders uitzien! Je kan ervoor kiezen om nieuwe deurfronten te installeren of je kan de bestaande kasten een nieuw likje verf geven. Vergeet ook niet om nieuwe handgrepen en knoppen aan je kastdeuren te monteren voor een verfrissende touch.

Creëer een accentmuur

Een accentmuur is een geweldige manier om karakter toe te voegen aan een kamer zonder de hele ruimte te moeten schilderen. Kies een muur en verf deze in een gedurfde kleur of gebruik behang met een opvallend patroon. Zeker als je op een snelle en betaalbare manier een ruimte wilt transformeren, is dit een makkelijke en betaalbare oplossing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button