Vloeren

Dit zijn de voordelen van een houten vloer

Ben je van plan om een nieuwe vloer te laten leggen en neig je naar een houten vloer? Dat snappen wij heel goed, houten vloeren hebben immers enorm veel voordelen te bieden ten opzichte van andere soorten vloeren. Mocht je nog twijfelen, dan helpen wij jou graag bij het maken van jouw keuze door in dit artikel een aantal voordelen van houten vloeren voor je op een rij te zetten!

Voordelen van houten vloeren

Ten eerste ziet een massieve houten vloer er geweldig uit en zorgt het voor veel sfeer en uitstraling in je woning. Dit is dan ook de reden dat mensen weer steeds vaker kiezen voor een vloer van hout in plaats van een vloer van laminaat of PVC. Al kan PVC vandaag de dag zo gemaakt worden dat je het bijna niet meer kunt onderscheiden van echt hout, zal het toch nooit dezelfde warmte met zich meebrengen als echt hout. Houten vloeren zijn daarnaast gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. Ze raken niet snel beschadigd  en als ze wel beschadigen, kun je ze makkelijk weer op laten schuren en opnieuw laten lakken, waardoor ze er weer als nieuw uitzien. Een houten vloer zul je dus de rest van je leven niet meer hoeven te laten vervangen. Ten slotte zijn er een hoop houtsoorten waar je uit kunt kiezen, zodat je de vloer altijd kunt aanpassen op jouw persoonlijke smaak en de rest van jouw inrichting. 

Houten vloeren zijn duurzaam 

Het is tegenwoordig ook mogelijk om voor eco-vriendelijk hout te kiezen als je een houten vloer laat leggen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het een keuze is die slecht is voor het milieu. Er is steeds meer duurzaam hout op de markt dat wordt gewonnen op basis van duurzaam bosbeheer. Dit houdt in dat de bomen die gekapt worden, weer gecompenseerd worden met het planten van nieuwe bomen. Hierdoor gaan er in feite geen bomen verloren. Een duurzame houten vloer is dus zeker mogelijk!

Geschikt voor vloerverwarming

Wil jij jouw vloer graag combineren met vloerverwarming? Voorheen was dit bijna niet mogelijk met een houten vloer, maar vandaag de dag wel. Er zijn een hoop houtsoorten die goed te combineren zijn met vloerverwarming, omdat ze genoeg warmte doorlaten. Eikenhout, afzeliahout, kambalahout en notenhout zijn allemaal een goede keuze als je van plan bent om ook vloerverwarming aan te laten leggen. Iedere houtsoort heeft een eigen uitstraling en andere eigenschappen. Daarom is het verstandig om iedere houtsoort goed te bekijken in een showroom bij een specialist, zoals Vanhoudtvloeren.nl, en er veel vragen over te stellen, zodat je de juiste keuze maakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button