Badkamer

Hier let je best op als je badkamermeubels kiest

Is je badkamer aan renovatie toe of ben je net aan het bouwen of verbouwen? Dan is het tijd om nieuwe badkamermeubels te kiezen. Voor velen is de badkamer een louter praktische ruimte om zich klaar te maken en niet meer dan dat. Toch is het ook fijn als badkamermeubels naast praktisch, ook mooi zijn en passen bij je persoonlijke stijl. Met deze tips kies jij straks de ideale badkamermeubels uit.

Grootte van je badkamer 

Niet alle badkamers zijn even groot of klein. Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, zal je ook je badkamermeubels moeten kiezen. Als je genoeg ruimte hebt voor een apart bad en een douche is dat een goede optie. Is je badkamer te klein voor een bad? Dan is een inloopdouche een prima alternatief. Zorg er alleszins voor dat je je badkamermeubels kiest in functie van de beschikbare ruimte zodat je badkamer straks niet overvol staat. 

Hoogte van badkamermeubels

Heb je je badkamermeubels gekozen? Zorg dan dat ze juist worden afgesteld en geplaatst op jouw eigen hoogte. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je douchekop hoog genoeg hangt in de douche zodat je er onder past. Ook de spiegel die boven de wasbak komt te hangen, meet je best even af zodat ze op jouw eigen hoogte komt te hangen. Tot slot kan je in veel gevallen zelfs de hoogte van je wasbak bepalen door de pootjes van het meubel hoger of lager te zetten. 

Persoonlijke stijl

Bij het kiezen van badkamermeubels is het natuurlijk ook belangrijk om je gevoel te volgen en te kiezen voor badkamermeubels die passen bij je eigen stijl. Daarnaast is het ook leuk als je badkamer een mooi geheel vormt en geen kakofonie van kleuren en stijlen. Badkamermeubels bestaan in heel wat verschillende stijlen, dus ga zeker eens langs een speciaalzaak om inspiratie op te doen. 

Voldoende opbergruimte

Net zoals in de rest van je woning is het ook in de badkamer een enorm voordeel om voldoende opbergruimte te hebben. Zorg er daarom voor dat je badkamermeubels genoeg lades en kasten hebben zodat je handdoeken, haardroger, zeep en andere badkamer spullen netjes kan opbergen.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button