Keuken

Een Deens ovale tafel van mangohout: dit is de perfecte maat voor jou

Overweeg je om een tafel deens ovaal te kopen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden om ervoor te zorgen dat je de juiste maat tafel aanschaft. Zo is bijvoorbeeld de grootte van de tafel van cruciaal belang omdat het de functionaliteit en esthetiek van de kamer beïnvloedt. Het is dus zaak hier goed over na te denken. Om de maat van jouw Deens ovale tafel te bepalen zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje zodat jij na het lezen van de tekst precies weet welke maat het meest geschikt is voor jou.

Eerst nog even dit

Voordat we onze tips delen, willen we het eerst nog even hebben over mangohout. Mangohout is momenteel een van de meest populaire materialen voor de productie van meubels. Het is namelijk betaalbaar, duurzaam en het heeft een sfeervol karakter. Daarnaast is het met vrijwel iedere woonstijl te combineren. Niet gek dus dat inmiddels ook de Deens ovale tafel onder andere van deze houtsoort gemaakt wordt. Mangohout groeit alleen in tropische gebieden en komt daarom meestal uit landen zoals India. Het tropische karakter zie je terug in het hout: elke plank is versierd met warme kleurschakeringen. 

Waar hou je rekening mee bij het kiezen van de maat?

Het kiezen van de juiste maat Deens ovale tafel, kan soms best lastig zijn, zeker wanneer je de tafel online koopt. Daarom zetten wij hier een aantal handige tips op een rijtje:

  • Houd ten eerste rekening met de grootte van de ruimte. Dit is misschien een open deur, maar een heel belangrijk aandachtspunt. Als het om een grote ruimte gaat, durf dan ook uit te pakken met een grote tafel, zodat het formaat van de ruimte extra benadrukt wordt. Gaat het om een wat kleinere ruimte, meet dan alles goed op, zodat je je niet voor hoeft te doen als spiderman om je plek te bereiken.
  • Denk daarnaast na over het aantal personen dat je minimaal kwijt wilt aan de tafel. Je kunt daarbij de volgende richtlijn aanhouden: aan tafels tot 180 centimeter lang passen 4 personen en vanaf 200 tot 240 cm passen 6 personen.
  • Als laatste is ook de soort poot bepalend. Kies je namelijk voor een spinpoot in het midden van de tafel, dan kun je ook twee stoelen aan de kopse kanten kwijt. Kies je daarentegen voor een x-poot of u-poot dan is dat een stuk moeilijker te realiseren.

Kan jouw eetkamer naast de tafel nog wel wat extra jeu gebruiken? Dan zijn er nog genoeg meubels van mangohout die perfect matchen bij de mangohouten Deens ovale tafel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button