Woonruimtes

Een makelaar inhuren of zelf je huis verkopen: wat kun je het beste doen?

Wil je gaan verhuizen en heb je al een nieuw huis op het oog? Super, het enige dat je nog hoeft te doen is jouw huidige huis verkopen. Dat is in deze tijd natuurlijk niet het grootste probleem. Denk er echter wel goed over na of je zelf je huis wil gaan verkopen, of dat je toch liever een makelaar inhuurt. Vind je dit een lastige keuze? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is een ideale tussenweg: De Gratis Makelaar!

De Gratis Makelaar

Maar wat doet De Gratis Makelaar dan en waarom is dit de ideale tussenweg? Een groot nadeel van het inhuren van een reguliere makelaar, is natuurlijk de hoge prijs die je hiervoor betaalt. Hier heb je in het geval van De Gratis Makelaar geen last van, de koper van jouw huis betaalt namelijk de makelaarskosten. De Gratis Makelaar wil daarnaast iedereen een gelijke kans geven bij het verkopen van een woning, daarom gebeurt het bieden openbaar. Op de website, waar de advertentie van jouw huis komt te staan, kan iedereen een bod uitbrengen op de woning. Als er geboden wordt is dit openbaar en kan iedereen het bod zien. Op die manier is de kans ook groter dat je echt de maximale prijs krijgt voor jouw oude huis. En dat zonder dat je torenhoge makelaarskosten betaalt.

Niet de kosten, wel de dienstverlening

Als je De Gratis Makelaar inschakelt voor het verkopen van jouw woning, heb je dus niet de kosten van een makelaar, maar wel de professionele dienstverlening die je van een makelaar gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan de taxatie van de woning, het maken van professionele foto’s, het bepalen van de verkoopprijs en de levering van verkoopborden. Alles wordt in principe voor je geregeld. Een groot nadeel van het zelf huis verkopen is vaak dat deze dienstverlening ontbreekt, wat betekent dat je veel zelf moet doen en dat je met de kennis die je hebt een koopovereenkomst op moet stellen. Vooral dit laatste kan een groot risico zijn, want als er iets niet goed in staat kan dit grote gevolgen hebben, mocht er een conflict ontstaan met de geïnteresseerde partij. Om deze redenen is het altijd beter om van de professionele dienstverlening van een makelaar gebruik te maken. En bij De Gratis Makelaar heeft een alternatief verdienmodel. Onderdeel daarvan is dat de uiteindelijke koper een fee betaalt. Hier staat voor hem wel een eerlijk en transparant biedproces tegenover en dat wordt zeer gewaardeerd.

Openbare veilingen

De Gratis Makelaar werkt dus met openbare veilingen van woningen op de website. Die veilingen eindigen op een doordeweekse dag om 20 uur. De sluitingstijd wordt verlengd als er in het laatste kwartier nog een bod uit wordt gebracht, zodat andere partijen eventueel nog de kans krijgen om een nieuw bod uit te brengen. Hierdoor weet je zeker dat jij de beste prijs krijgt voor jouw woning.

Gerelateerde artikelen

Back to top button