Badkamer

Hoe kies je de gepaste wastafel voor je badkamer?

Bij de aanschaf van een gloednieuwe wastafel in de badkamer staan ​​huiseigenaren versteld van de verandering die het zelfs in de saaie badkamer met zich meebrengt. Het plaatsen van een wastafel heeft dus een grote invloed op je badkamer en dus is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. 

Bepaal de badkamerstijl

Een gloednieuwe badkamer kan je huisstijl versterken of eclectisch zijn. Het is een unieke ruimte die heel anders is dan andere delen van de woning. De badkamer is een essentieel onderdeel omdat het je persoonlijkheid en stijl uitdrukt. De manier waarop het zich vermengt met architectonische elementen zegt veel. Of je nu gaat voor een traditionele wastafel, een strakke glazen wastafel of een voetstuk, het hangt allemaal af van je keuze en je budget. Het budget vernauwt de opties, maar het is het meest kritieke onderdeel van het hele project. Wanneer je de taak op je neemt om de badkamer te verbouwen, moet je een duidelijk begrip hebben van de gewenste stijl, aangezien dit een directe invloed heeft op de indeling van de badkamer.

Selecteer de stijl van montage

Een strakke of opgeruimde look wordt geleverd met een geïntegreerde en solide wastafel. Voor die stijlvolle uitstraling en moderne uitstraling kun je kiezen voor een inbouwwastafel. Meer nog, dit type wastafel is makkelijk schoon te maken en voorkomt ruimteverlies in je badmaker. Als alternatief is er de wastafel op voetstuk als je van de klassieke stijl houdt.

Materiaalkeuze

De typische wastafel in de badkamer is gemaakt van wit porselein en andere kleuren voor een premium prijs. Op maat gemaakt massief of kant-en-klaar oppervlaktemateriaal kan eenvoudig worden gevormd om bij je stijl te passen. Een gietijzeren wastafel is een andere optie die gemakkelijk kan worden gekleurd om bij verschillende inrichtingen te passen en die duurzaam is. Ze zijn bestand tegen schade en breken. Dat is een van de redenen achter hun groeiende populariteit. Aan de andere kant is de houten wastafel een nieuwe en iets duurdere keuze die op de markt komt. Welke je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur en je budget.

Zorg dat de afmetingen goed zijn

Als je houdt van enorme marmeren toonbanken met porseleinen wastafels in de badkamer, maar een kleine ruimte hebt, zit je in de problemen. Er zijn echter meerdere keuzes qua maten en stijlen voor badkamerelementen. Daarom spelen het bepalen van het gebied dat je gaat gebruiken en je verwachtingen van de uiteindelijke inrichting hier een cruciale rol.

Gerelateerde artikelen

Back to top button