Woonkamer

Een nieuwe bank uitkiezen

Waarop moet je letten bij het uitkiezen van een nieuw bankstel? En wat past het beste bij jouw situatie?

Kom erachter in deze blog.

Bankstel

Bankstellen zijn rechte banken zonder hoek of liggedeelte. Deze recht toe recht aan modellen vinden in elke woonruimte wel een geschikte plek. Ook in wachtruimten zijn rechte bankstellen erg praktisch.

Hoekbank

Hoekbanken kunnen gezien worden als 2 bankstellen welke met een hoek verbonden zijn aan elkaar. Dit is niet de enige mogelijkheid tot het vormen van een hoekbank. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden en benamingen.

Longchair

Een Longchair bank is een rechte zitbank met aan een zijde een liggedeelte waarop er languit gelegen kan worden (zie de afbeelding boven deze blog).

Ottomaan

Een Ottomaan is een hoekbank waar er na de hoek ook nog een volwaardig zitgedeelte met rugleuning is (zie afbeelding 2).

U-bank

Een u-bank is er ook in veel soorten en maten. Ga je voor een bankstel met aan beide zijden een Longchair, Ottomaan of een met aan een zijde een Longchair en de andere zijde een Ottomaan. 

Ook is een u-bank er natuurlijk in een versie waarbij er 2 volwaardige hoeken in zitten, waardoor het bijna 3 bankstellen in 1 zijn. Zoals afgebeeld een u- bank met aan een kant een hoekdeel en de andere kant een Longchair gedeelte (foto 3).

Hocker

Een hoekbank niet handig voor de indeling van jouw woonruimte? Ga dan voor een recht bankstel met (bijpassende) hocker. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden tot het indelen van de woonkamer. Een hocker kan aan de bank geschoven worden waardoor deze als een hoek of u-bank bank oogt maar kan ook als losse zit gebruikt worden. Ook kan deze met een dienblad als salon of bijzettafel dienen. Veel hockers zijn in dezelfde stijl en stofstaal te bestellen net zoals het bankstel.

Stoffen

Banken zijn gemiddeld uit te voeren in wel 130 verschillende stofstalen. Dit betekent dat elke bank uniek is in kleur/ materiaal en opstelling. Wanneer een bank besteld wordt met jouw wensen wordt dit een uniek item. Door het spelen met zachte, grove, leren, velvet of ribstoffen krijgt de woonruimte een andere sfeer.

Kleuren

Niet alleen met stoffen maar ook met kleuren kan gespeeld worden. Ga voor een neutrale kleur, een bijpassende kleur of een opvallende kleur. De bank kan als statement piece een felle of aparte kleur hebben, dit geeft de inrichting een leuk/ speels effect.

Waar jij voor gaat of wat het beste bij jouw wensen past is nu aan jou! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de banken op deze website eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button