Vloeren

Een vloer kiezen doe je makkelijk met deze uitleg!

Als je sfeer wilt creëren in huis is de eerste stap je vloer. Een vloer kan er namelijk voor zorgen of de sfeer koud of warm is in huis. Dit heeft te maken met de verschillende kwaliteiten die een vloer heeft. Om erachter te komen welke vloer het beste bij jou past gaan we in dit artikel meer vertellen over verschillende soorten vloeren die er op de markt te vinden zijn. Wil je een vloer aanschaffen of vervangen? Lees in dit artikel meer informatie hierover. 

Een houten vloer

Een houten vloer is de meest oudste, traditionele en klassieke vloer die er is. Deze worden al honderden jaren gebruikt als vloer en zijn daarom enorm populair. Een nadeel aan houten vloeren is dat het materiaal hout veel onderhoud nodig heeft, denk bijvoorbeeld aan het waxen en schuren van je vloer en de speciale onderhoudsmiddelen die je nodig hebt om het schoon te houden. Tevens kan een houten vloer snel beschadigen.

Een PVC vloer

Vloeren PVC stijgen enorm in populariteit! Een PVC vloer heeft veel voordelen, waardoor veel mensen die een aardig budget hebben liever een PVC vloer hebben dan een houten vloer. PVC is gemaakt van meerdere lagen kunststof die over elkaar heen lopen, daarnaast zit er over de kunstof een extra toplaag die ervoor zorgt dat de vloer minder snel beschadigd. Ideaal als je een vloer met aanzicht wilt, maar ook intensief gebruik maakt van je vloer!

Laminaat

De derde optie als vloersoort die we in dit artikel bieden is laminaat. Laminaat ligt in bijna elk huishouden in Nederland en wordt daarom ook wel gezien als de nummer 1 in vloersoorten. Laminaat is makkelijk zelf te leggen en kan je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Ook komt deze in koude en warme kleuren, denk bijvoorbeeld aan grijs laminaat of juist eiken laminaat. 

Vinyl

Vinyl is in de jaren 80 enorm populair geweest en wordt nog steeds gezien als een goede soort vloer. Anders dan andere vloeren is vinyl zacht en koop je deze vaak in rollen per 4 vierkante meter. Een vinyl vloer is daarnaast ook heel divers. Naast laminaat patronen en hout patronen kan je ook kiezen voor vinyl in tegelpatronen en verschillende kleuren. Vinyl is ideaal als je een vloer wilt die je snel wilt schoonmaken en waar je weinig onderhoud aan wilt verrichten!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button