Baby- en kinderkamerHalSlaapkamerTrendsVloerenWoonkamerWoonruimtes

Waarom vloeren van hout zo populair zijn

Een vloer is een essentieel onderdeel van je interieur. Je vervangt een vloer maar één of twee keer in je leven dus is het belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt over het type vloer dat je wil. Er zijn verschillende soorten vloeren zoals laminaat, tegels of vinyl. Vandaag de dag zijn houten vloeren erg populair omdat ze heel wat voordelen met zich meebrengen. 

Wat zijn de voordelen van houten vloeren?

Een groot voordeel van vloeren van hout is dat ze duurzaam zijn. Een vloer van echt hout kan tientallen jaren meegaan. Indien hij begint te slijten, kan je heel eenvoudig de vloer opschuren en opnieuw lakken. Hierdoor ziet de vloer er meteen terug als nieuw uit. Daarnaast kan je bij het kiezen voor een houten vloer ook kiezen voor eco-vriendelijk hout. Zo is je nieuwe vloer niet schadelijk voor het milieu. Een ander voordeel is dat eventuele schade op een houten vloer ook heel eenvoudig kan hersteld worden. Je hoeft niet heel de vloer af te breken om kleine beschadigingen te herstellen. 

Niet elke vloer is geschikt voor vloerverwarming, een houten vloer is dit wel. Belangrijk om te weten is dat niet alle houtsoorten kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Vraag dit bij aankoop dus zeker na aan de verkoper. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, is het onderhoud van een houten vloer niet moeilijker dan een vloer van laminaat of vinyl. Je hoeft enkel een speciaal product te kopen voor houten vloeren. Daarnaast kan je een houten vloer net zoals andere vloeren gewoon stofzuigen. 

Verschillende soorten houten vloeren

Er bestaan verschillende soorten hout waaruit je kan kiezen. Enkele voorbeelden zijn eiken, afzelia of kambala. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Daarnaast kan je ook uit verschillende patronen kiezen. Een populair patroon is de visgraat vloer. Een groot voordeel is dat een visgraat vloer in elke ruimte past, of het nu keuken of slaapkamer is. Het is namelijk een vloer die erg stijlvol is en die ook met verschillende interieurstijlen kan gecombineerd worden.   

Een visgraat vloer kopen gaat ook in verschillende kleuren en soorten hout. Wanneer je graag een donkere vloer hebt, kan je een visgraat vloer kopen in Baoji of Sidon van Urbandwood. Heb je graag een lichtere vloer, dan zijn er iets meer opties zoals Carcassone of Port Elizabeth 113. Een mogelijk nadeel van een visgraat vloer is dat het niet eenvoudig is om te plaatsen. Indien je zelf niet voldoende kennis hebt, laat je je beter bijstaan door een expert. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button