Onderhoud

Zwemmen zonder chloor

Veel mensen denken dat je het water in je zwembad of zwemvijver alleen met chloor kunt reinigen. Er zijn echter ook methodes waarmee je zonder chloor het water perfect schoon krijgt. Een bekende methode is hydrolyse waarmee het water wordt gedesinfecteerd zonder dat er schadelijke stoffen in het zwemwater vrij komen. Hydrolyse is de ideale oplossing voor mensen die niet tegen chloor kunnen, maar toch willen zwemmen in kraakhelder water.

De voordelen van zwemwater zonder chloor

Het belangrijkste voordeel van waterbehandeling zonder chloor en andere chemische producten is dat je geen last meer hebt van irritaties. Chloor zorgt in veel gevallen voor een irritatie van de huid en de luchtwegen. Met hydrolyse krijg je zacht en helder water zonder het gebruik van chemicaliën. Je hebt ook geen last meer van vervelende geuren en smaak van het water. Het is net alsof je in natuurlijk water zwemt, maar dan van superieure kwaliteit. Tot slot kost het desinfecteren met behulp van hydrolyse geen enkele moeite en dat is toch ook altijd mooi meegenomen.

Hoe werkt hydrolyse?

Hydrolyse is een methode waarbij de watermoleculen worden gesplitst door middel van elektrolyse. Hierdoor ontstaan er onder andere hydroxide, ozon, waterstofperoxide en zuurstof die ervoor zorgen dat het water gereinigd wordt. Daarna vormt het opnieuw watermoleculen. Je reinigt het water dus met behulp van de stoffen die zich van nature al in het water bevinden. Je hebt geen chemicaliën of andere producten nodig om desinfectie in gang te zetten. Hydrolyse zorgt er ook voor dat schadelijke bacteriën en legionella geen kans hebben.

Toepassing in zwemvijvers

Toepassing in zwemvijvers

Hydrolyse is een goede en handige manier om het zwembadwater te reinigen. Het is echter ook een milieuvriendelijke manier van desinfecteren waardoor het zeer milieuvriendelijk is. Dit maakt het ook een zeer geschikte reinigingsmethode voor (natuurlijk) zwemvijvers. Aangezien er geen chemicaliën worden gebruikt, brengt deze reinigingsmethode geen schade toe aan het leven in de vijver. Planten en vissen lopen dus geen enkel gevaar bij hydrolyse. Zo kan je met een gerust hart gebruik maken van je zwemvijver.

Het gemak van waterhydrolyse

Het is belangrijk om de elementen van het reinigingsapparaat continu in het water te laten voor een optimale reiniging. Verder heb je weinig omkijken naar de waterhydrolyse. De meeste geavanceerde apparaten zijn zelfs uitgerust met een wifi verbinding en kun je aflezen met een app op je smartphone. Reiniging met behulp van waterhydrolyse is dus niet alleen beter voor het milieu, maar komt ook met een veel gebruiksgemak.

Wil jij berekenen hoeveel folie je nodig hebt voor je zwembad? Gebruik dan de zwembad calculator!

Gerelateerde artikelen

Back to top button