OnderhoudTrends

Epdm dakbedekking voor platte daken, wat zijn de voordelen?

Epdm dakbedekking is gemaakt van synthetisch rubber en zorgt voor een nette afwerking van het dak. Het wordt voornamelijk gebruikt voor platte daken. Epdm kan bijna overal tegen, op chloor na. Het is dus belangrijk om geen chloor te gebruiken in de buurt van jouw epdm dakbedekking, om te voorkomen dat je het beschadigd. Epdm kost ongeveer 50 euro per m², maar dit is inclusief arbeidskosten. Dat valt dus uiteindelijk wel mee.

Epdm is een duurzame manier om je dak te bedekken

Epdm gaat zo’n 50 jaar mee, het heeft dus een lange levensduur. Dit betekent dat epdm een duurzame manier is om je dak te bedekken. Epdm dakbedekking hoef je dus niet zo gauw te vervangen, waardoor je minder vaak grondstoffen verbruikt. Wat epdm nog milieu vriendelijker maakt is het feit dat epdm recyclebaar is. Je kunt het dus hergebruiken, wat nog een extra reden is waarom epdm milieu vriendelijk is. 

Epdm is elastisch en naadloos

Een ander voordeel van epdm is dat het zeer elastisch is. De elasticiteit is namelijk 400% waardoor epdm heel veel bewegingen kan opvangen. Dat komt goed uit met al die veranderende weersomstandigheden in Nederland! Daarnaast is epdm naadloos, wat een groot voordeel heeft. Dakbedekking is namelijk erg kwetsbaar op de naden en daar heb je met een epdm dakbedekking dus geen last van! Je hoeft dus ook geen naden te kitten, dat scheelt weer tijd. 

Epdm heeft een goede brand veiligheid

Wil je een heel veilig gevoel hebben als je thuis bent? Zorg dan dat je epdm dakbedekking op je dak hebt. Dit materiaal heeft een zeer goede brand veiligheid. Epdm folie wordt volledig verlijmd en koud verwerkt, waardoor het dus niet brand gevaarlijk is. Wel zo fijn, want je moet je wel veilig voelen in je eigen woning. Jaarlijks gaan er aardig wat huizen in vlammen op, dit kun je dus voorkomen door het gebruiken van de goede materialen. Kleine moeite, groot plezier.  

Daktrimmen om je dak af te werken

Je wilt je dak natuurlijk netjes afgewerkt hebben. Dit kun je makkelijk verwezenlijken door het plaatsen van daktrimmen. Er bestaan meerdere formaten daktrimmen, zodat er altijd een daktrim is die geschikt is voor jouw dak. Zo heb je de universele daktrim, een speciale daktrim en de kraaldaktrim. Als je een dakgoot wilt afwerken, heb je de kraaldaktrim nodig. Als je een buitenhoek wilt afwerken, kies je voor de speciale daktrimmen. Deze zijn zeer geschikt voor buitenhoeken. Je bevestigt zo’n daktrim eenvoudig met een beetje kit. Valt een hoek juist naar binnen? Dan gebruik je de daktrim binnenhoek. Daarnaast kun je nog kiezen uit een rechte daktrim of een daktrim die rond afloopt, voor een chiquere uitstraling. Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten daktrimmen, er zit er dus altijd een bij die geschikt is voor jouw dak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button