Onderhoud

Schakel een installatiebedrijf in

Heb jij problemen met je elektra of ga jij in een nieuwbouwwoning wonen? Dan is het zaak om te zorgen dat je gas, water en licht hebt. Vaak is het slim om daarvoor een eletriecien in te huren. Zij weten namelijk precies welk kabeltje ze moeten aansluiten zonder kortsluiting te veroorzaken.

Waarvoor kun je een installatiebedrijf inschakelen?

Een installatiebedrijf kan  je inzetten voor alle werkzaamheden rondom elektra in en om je huis. Werken met elektra is gevaarlijk, daarom is verstandig om een goede elektricien in te schakelen. Ze kunnen elektriciteit aanleggen, maar ook kabelgoten aanleggen, of jouw groepenkast indelen. Bij een installatiebedrijf werken erkende en gecertifieerde elektriciens die jou kunnen helpen met het aanleggen van stopcontacten, het verplaatsen of vervangen van stopcontacten. Ook een meterkast vervangen en het aantal groepen uitbreiden kunnen ze voor jou uitvoeren. Of wat dacht je van het vervangen of aansluiten van een aardlekschakelaar. Dit is ook belangrijk, want een aardlekschakelaar voorkomt dat je stoppen doorslaan. Door dit te laten doen door een goede, erkend bedrijf verklein je de kans op kortsluiting en overbelasting en geniet je van je goed aangelegde stroomvoorzieningen.

Meer dan alleen elektra

Naast  het aansluiten van elektra of kopen van elektra onderdelen kan je bij een installatiebedrijf ook terecht voor de installatie van een nieuwe cv-ketel. Tegenwoordig heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Denk aan een traditionele combiketel, of een moderne hr- of hr+-ketel.  Wat is nu het beste model? Een installatiebedrijf kan je daarvoor van advies voorzien. Een cv ketel aanschaffen is vaak een dure aangelegenheid, maar het loont om direct een goede – moderne – cv ketel aan te schaffen. Het voordeel aan een cv-ketel met een hoog rendement, is datje de investering in zo’n ketel al snel hebt terugverdiend. Je zult voortaan immers jaarlijks energie besparen door voor een model met een hoog rendement te kiezen. Nadat je een keuze hebt gemaakt kunnen de installateurs hem ook direct voor je installeren. 

Service

Ook kun je een installatiebedrijf inschakelen voor het onderhoud en service. ZO kan een installatiebedrijf eens in de tijd de meterkast controleren. Ook kunnen ze leidingen of de cv-ketel controleren. Het is sterk aan te raden om regelmatig onderhoud uit te voeren. Zo wordt de kans op vervelende complicaties gering. Zeker in de cv-ketel binnen jouw woning kunnen na verloop van tijd storingen ontstaan bij een slecht onderhoud hiervan. En dan kom je voor vervelende verrassingen te staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button