TrendsTuin

Wat voor haag kun je het beste kiezen voor jouw tuin?

Ieder mens is anders, zo hebben we allemaal een eigen smaak. Daarnaast is dus ook iedere tuin anders. Onze tuin is de weerspiegeling van wie wij zijn. Waar de een goed gaat op een strakke tuin die helemaal betegeld is, vindt de ander een tuin vol met bloemen en planten mooier. En gelukkig kan dat ook, want het aanbod is zó groot dat iedereen zijn eigen tuin kan inrichten op de manier waarop hij/zij wil. Wil je een haag rondom jouw tuin maar weet je niet goed welke haag je het beste kunt kiezen voor jouw tuin, lees dan gauw verder. Wij lichten hieronder een aantal hagen toe. 

Laurierhaag 

Als je altijd van een groene tuin wilt genieten, dus ook in de winter, dan kun je het beste voor een laurierhaag gaan. Dit is een winter groene haag en blijft het hele jaar mooi. Een groot voordeel van deze haag is dat het de hele winter groen blijft en de bladeren er niet uitvallen. Hierdoor heb je weinig tot geen inkijk in je huis wanneer het in de winter al vroeg donker is. Daarnaast gaat een laurierhaag één tot twéé keer per jaar bloeien, en dan verschijnen er allemaal witte bloemetjes in de haag. Dat is super mooi om te zien en het ruikt lekker.

Ligusterhaag

Heb je net je tuin aangelegd en wil je geen jaren wachten op een volle haag? Kies dan voor een ligusterhaag. De ligusterhaag is een mooie, snelgroeiende haag. Deze haag is erg populair en in veel tuinen te vinden. Dit komt door de vriendelijke uitstraling en de mooie bladeren. Je kunt voor twee kleuren kiezen; voor de haag met de groene bladeren of voor de haag met bontgekleurde bladeren. Deze haag verliest wel zijn bladeren in de winter, houd daar rekening mee.

Kant en klaar haag

Geen zin om moeilijk te doen en je wilt nú direct privacy? Dan kun je voor de kant en klaar haag gaan. Deze haag is zoals de naam al verklapt ‘kant en klaar’. Je hoeft ‘m alleen maar te planten. Vooral in nieuwbouw wijken is dit een populaire manier om al gauw een volwaardige haag te hebben. Zo voorkom je dat mensen nog jaren bij je naar binnen kunnen gluren en je kunt met zo’n kant en klaar haag ook direct in de tuin zitten zonder dat je bekijks zit. 

Wat voor haag kun je het beste kiezen voor jouw tuin?

Bamboehaag

Vind je bloemen en planten wel heel leuk, maar niet als haag? Je kunt dan ook voor een bamboehaag kiezen. Je kunt hier twee kanten mee op. Of je gebruikt alleen de kale bamboe stokken, zonder planten eraan. Of je hebt een bamboe stok met wat blad eraan. Beide opties zijn super mooi. Je kunt dit heel mooi gebruiken als afscheiding van de tuin, of om de vijver af te schermen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button