Woonruimtes

Top 5 verhuistips

Story Highlights
  • Meet je meubels voor je gaat verhuizen
  • Regel op tijd verhuisdozen
  • Pak je spullen handig in

Verhuizen kan de nodige stress met zich meebrengen, daarom speciaal voor jou een top 5 van verhuistips, zodat jouw verhuizing voorspoedig verloopt. Als je weet dat je gaat verhuizen kan je erna het best beginnen met een checklist te maken, deze lijst kan je afwerken tot op de dag dat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht en is de kans klein dat je iets vergeet.

Tip 1: Administratie doen

Als je gaat verhuizen valt er veel meer te regelen dan alleen je spullen over te brengen. Je moet je inschrijven op je nieuwe adres, maar ook je uitschrijven van je oude adres. Het best kan je de eerste periode gebruik maken van een verhuisservice bij PostNL, op deze manier worden als je brieven automatisch doorgestuurd en heb jij de tijd om van alles de adressen te wijzigen.

Tip 2: Het opmeten van je meubels

Voordat je gaat verhuizen kan je het best als je meubels opmeten, zodat je precies of alles wel door je oude deur past, maar ook door de deur van je nieuwe huis. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de verhuizing zelf.

Tip 3: Uitzoeken en opruimen

Een verhuizing is het mooiste moment om al je spullen op te ruimen en uit te zoeken, je kan dan gelijk alles wat je niet meer gebruikt wegdoen of aan het goede doel doneren. Als alles is uitgezocht heb je een goed overzicht en zie je ook veel beter hoeveel spullen je moet meeverhuizen.

Tip 4: Verhuisdozen regelen

Als je eenmaal weet hoeveel spullen je nou eigenlijk mee moet verhuizen kan je ook bepalen hoeveel verhuisdozen je nodig hebt in totaal. Verhuisdozen regelen kan geld kosten, maar soms ook gratis, want laten we eerlijk zijn een verhuizing zelf kost al genoeg. Als je gebruik maakt van een verhuisbedrijf in Hilversum kan het zijn dat je via het verhuisbedrijf aan dozen kan komen. Soms kan je verhuisdozen lenen bij vrienden en anders kan je ze ook zelf aanschaffen. Vaak ben je goedkoper uit als je meerdere dozen inkoopt.

Tip 5: Inpakken

Als je de verhuisdozen in huis hebt, rest je nog maar een ding om te doen. Dat is namelijk alles gaan inpakken! Verhuizen naar Amsterdam is een hele klus, maar als je zorgt voor een overzichtelijke manier van inpakken, kan je het ook weer makkelijker terugvinden als je alles moet gaan uitpakken. Zorg dat je per ruimte alles inpakt, hierdoor heb je een goed overzicht en kan je stapsgewijs ook alles weer gaan uitpakken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button