Woonruimtes

Heb jij ook al je mancave?

Je eigen stek in je huis waar je ongestoord kunt rondhangen, alleen of met je vrienden… Welke man droomt daar niet van? Sinds enkele decennia is het idee van een ‘mancave’ ontstaan en flink gegroeid in populariteit. In deze blog belichten we wat je mancave een ‘place to be’ maakt voor jou en je vrienden.

Tips om je mancave naar je eigen hand te zetten

Uiteraard is het belangrijk om deze ruimte in je huis geheel volgens je eigen wensen in te richten. Het heeft geen zin om er een grootbeeldtelevisie in te plaatsen wanneer je absoluut geen filmfan bent.

Ben je een spelletjesfanaat?

Je kunt daarentegen wel een hoekje uitkiezen om een game-opstelling te maken als je graag online- en computerspellen speelt. Waag je wel eens je kans bij een van onze nieuwe legale online casinos en bookmakers, dan is dit speelhoekje een ideale plek om dat ongestoord en geconcentreerd te kunnen doen.

Zogenaamde ‘kroegspelletjes’ doen het meestal ook goed in de mancave. Biljart, darts en zelfs een oude flipperkast of slotmachine kunnen voor heel wat uurtjes ontspanning zorgen. Richt daarnaast een leuke bar in, en plaats eventueel een jukebox. Je hoeft zo niet langer de deur uit en de kroeg in om je met je vrienden te amuseren.

Laat het interieur een weerspiegeling van jezelf zijn

Wanneer je het type bent dat liever een bruin café bezoekt dan een hippe discotheek, laat dat dan ook merken bij de inrichting van je mancave. Oude metalen bierreclames, foto’s en decoratiemateriaal in pure Rock & Roll stijl. Zelfs een oude motorfiets kan voor sfeer zorgen. Gadgets doen het over het algemeen goed in de mancave.

Heb jij ook al je mancave?

Heb je een voorliefde voor een bepaalde sport of sportclub? Verberg dat dan niet, maar laat zien dat je een trouwe aanhanger bent. Sjaaltjes in de kleuren van je team, gesigneerde foto’s of objecten laten helemaal zien waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Maar ben je meer iemand die van strak design houdt, dan zul je naar dat evenwicht zoeken bij de inrichting van je mancave. Aan je muren zal dan waarschijnlijk moderne kunst hangen, en verlichting zal voor jou een belangrijk aspect zijn. De bedoeling van deze ruimte is dat jouw passie en persoonlijkheid er vanaf spat. Het is jouw plekje in je huis.

Vergeet het comfort niet

Je hebt ongetwijfeld het plan om veel tijd in je mancave door te brengen. Denk dan ook aan aangepast meubilair. Een comfortabele bank, barstoeltjes aan de bar. En waarom geen originele pokertafel waaraan je desgewenst ook een hapje kunt eten?

De meubels hoeven helemaal niet nieuw te zijn. Dikwijls vind je in tweedehandszaken en kringloopwinkels net dat item dat perfect bij jou en je mancave past. Je spaart ondertussen ook nog heel wat euro’s uit die je aan andere items kunt spenderen.

Zijn films en televisiereeksen jouw ding, dan zul je liever willen investeren in een thuisbioscoop. Daar hoort een groot scherm bij, of misschien wel een overheadprojector. De aangepaste geluidsinstallatie maakt het filmgebeuren compleet. Vooral wanneer je ook voor aangepast zitmeubilair zorgt.

Kortom, maak van de mancave precies die ruimte in je huis, waar je sinds je tienerjaren altijd al van droomde. ‘Boys will always be boys’… en dat moet je ook merken in je mancave.

Gerelateerde artikelen

Back to top button