Vloeren

Het belang van vloeren in je interieur

Wanneer je een nieuwe vloer wilt kan je hier het beste goed over nadenken. De vloer die je kiest, bepaalt namelijk de stijl van je interieur. Het is dan ook belangrijk dat je vloer bij je meubels én de kleur van je muren past. Wanneer je meer informatie en tips nodig hebt, kan je verschillende websites vinden op het internet die gespecialiseerd zijn in vloeren. Vloerenkamer is er bijvoorbeeld één van.

Welke soorten vloeren zijn er?

Er zijn natuurlijk heel wat soorten vloeren. Zo heb je onder meer PVC vloeren, houten vloeren, tegels en tapijt. Elke soort vloer heeft zijn voor- en nadelen. 

Een voordeel van PVC vloeren is dat het heel flexibel is waardoor je perfect vloerverwarming kan plaatsen. Het materiaal is namelijk niet dik, waardoor de warmte er heel goed door komt. 

Tapijt is weer heel geluiddempend. Dit kan handig zijn wanneer je op een appartement woont en rekening moet houden met eventuele onderburen. Ook wanneer je kinderen hebt, kan tapijt voor wat rust in huis zorgen.

Houten vloeren hebben weer een heel natuurlijk en authentiek karakter. Het straalt een zekere warmte uit in je woning. 

Wanneer je niet weet welke vloer voor jou het beste past, kan je altijd beroep doen op Vloerenkamer. Zij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze!

Waar moet je op letten bij het kiezen en plaatsen van een vloer?

Een nieuwe vloer leggen is natuurlijk een stevige investering. Beslis op voorhand dus naar wat je op zoek bent. Voor een woonkamer is in de meeste gevallen een lichte kleur de beste optie. Een lichte vloer in combinatie met lichte muren, zorgt ervoor dat je ruimte groter lijkt. 

Niet elke vloer past even goed in elke ruimte. In een keuken wordt tapijt of een houten vloer niet aangeraden omdat er een kans bestaat dat er weleens gemorst wordt op de grond.  Ook wordt hout afgeraden in vochtige ruimtes zoals een badkamer. In een slaapkamer wordt vaak gekozen voor een geluiddempende vloer. Het is niet leuk als je ’s nachts wakker wordt wanneer je partner uit het bed stapt. 

Afhankelijk van de soort vloer, kan je in de meeste gevallen er beter voor kiezen om iemand in te schakelen om de vloer te leggen. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld eenvoudig te leggen, maar tegels of een houten vloer vereisen daarentegen heel wat ervaring. Vraag hiervoor offertes op om de prijzen met elkaar te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button