Woonruimtes

Het perfecte kantoor

Story Highlights
  • Aan meubilair voor kantoren geen gebrek
  • Houd wel rekening met de factor ergonomie
  • Overweeg het gebruik van vergaderboxen

Dat wil iedereen wel, een kantoor inrichten. Iedereen wil wel het perfecte kantoor realiseren. Maar wat is dan een perfect kantoor en waar moet je bij het inrichten van een kantoor altijd op letten? Vooropgesteld, het is en blijft een kwestie van smaak. Wat jij perfect en mooi vindt, vindt een ander wellicht wel helemaal niet leuk. Belangrijk is om altijd volgens plan te werken. Zonder plan bereik je nooit de perfectie.

Denk aan de factor ergonomie bij het inrichten van een perfect kantoor

Je maakt en plan en tekent in. Je verwisselt het op papier steeds opnieuw zodat uiteindelijk een perfect ingericht kantoor ontstaat. Aan kantoormeubilair in elk geval geen gebrek, want er is meer dan voldoende beschikbaar om een ideale thuiswerkplek in te richten, is er een keur aan zitmeubilair verkrijgbaar en is er ook aan bureaus, tafels, kasten en accessoires geen gebrek. Natuurlijk wil je een mooi kantoor inrichten, het gaat er uiteindelijk ook om dat mensen er plezierig in werken en productief zijn. Onderschat in dat kader het belang van ergonomische bureaustoelen niet. De stoelen zijn zo instelbaar, dat je er zonder problemen de gehele dag prima op kunt zitten en je steeds de perfecte zithouding aan kunt nemen. Het bespaart je klachten aan je rug en je schouders.

Denk ook eens aan een zit-sta bureau

In dat kader is het ook goed te denken aan een zit-sta bureau. Je gebruikt het bureau dan weer zittend en dan weer staand. Dit bevordert de bloedsomloop, voorkomt rug- en houdingsklachten en zorgt voor een betere concentratie. Wil je dit niet, kies dan voor een mooi 4-poots bureau. Ook die zijn in ruime mate aanwezig en beschikbaar. Zorg altijd voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van archiefkasten met roldeur, of voor kasten die meteen dienst doen als roomdividers. Mocht je een keer iets bijzonders willen, denk dan eens aan de speciale vergaderboxen die er tegenwoordig zijn. Mits genoeg ruimte creëer je zo een vergaderplek die flexibel te plaatsen is en geluidsisolerend is. Je kunt de box ook gebruiken als afgesloten werkplek.

Vergeet zeker de accessoires niet

Vergeet de accessoires ook niet, bijvoorbeeld in de vorm van kapstokken, CPU-houders, kabelgoten en headsets. Zo komt het perfecte kantoor steeds dichterbij. Je richt het kantoor volledig volgens jouw smaak in. Wel is het belangrijk om aan de ergonomie te denken. Want je wilt dat de mensen op kantoor wel steeds optimaal werk kunnen leveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button