Woonkamer

Het verbruik van een elektrische haard

Story Highlights
  • Elektrische haarden zorgen altijd voor extra sfeer
  • Houd het verbruik van de haard met warmte in de gaten
  • Je kunt de verwarmingsfunctie ook uitschakelen

Mooi, zo’n elektrische haard thuis. Of ie nou warmte geeft of niet, de elektrische haard zorgt in elk geval altijd voor heel veel sfeer. We blijven echter Nederlanders en dus willen we uiteraard ook weten wat ons dit aan energie gaat kosten. We leggen je het hier uit.

Een elektrische haard werkt gewoon via het stopcontact, gemakkelijker kan niet

Een elektrische haard werkt gewoon via het stopcontact. De haard is dan meteen klaar voor gebruik. Simpeler kan niet. Wat de haarden betreft wordt een onderscheid gemaakt tussen uitvoeringen met modellen zonder verwarmingsfunctie. Kies je voor een elektrische haard met verwarming, dan heb je gewoon een mooi vuurbeeld. Uiteraard kun je de verwarmingsfunctie uitzetten. Je energiekosten zullen dan in elk geval dalen.

Verbruik van elektrische haard met warmte

Hoe zit het dan met het verbruik van de elektrische haard met warmte? Een elektrische haard met warmte is perfect als bijverwarming in de woonkamer, slaapkamer en bijvoorbeeld de serre. Het is niet verstandig de elektrische haard als verwarming te gebruiken. De elektrische haard verwarmt met een vermogen van 2000 watt. Omgerekend kost het gebruik je tussen de 0,22 of 0,33 euro per uur. Heb je een uitvoering van 2000 watt en heb je de elektrische haard de gehele maand aan (goed voor 730 uren) dan kost de haard je dus 284,70 euro per maand. En dat is best veel geld. Gebruik de haard dus vooral als bijverwarming en in bepaalde gevallen kun je de verwarmingsfunctie beter uitschakelen.

Verbruik van elektrische haard zonder warmte

Heb je een elektrische haard zonder verwarming? Dan heb jij een echte sfeermaker in huis gehaald. De elektrische haard zorgt altijd voor een knusse sfeer met een heerlijk vuurzicht. Het moge duidelijk zijn dat een elektrische openhaard zonder verwarming minder vermogen gebruiken en je dus ook met minder kosten te maken krijgt. Het verbruik van elektrische haard zonder warmte is laag. In de sfeerstand verbruikt de haard tussen de 10 en 60 watt. De kosten per uur liggen dan op slechts 0,02 of 0,03 euro. Een ding is zeker, met een elektrische haard creëer je altijd een huiselijke en veel warmere sfeer. En het mooie is dat je zelf bepaalt wanneer je die typische sfeer wilt creëren. De moderne elektrische haarden geven altijd een levendig en zeer realistische vlammenspel. Met elektrische haarden haal je echt iets bijzonders in huis, iets dat meteen als blikvanger van de ruimte zal fungeren. Er zijn tegenwoordig elektrische haarden verkrijgbaar in allerlei modellen en uitvoeringen en daar zit ook altijd precies die bij die in jouw inrichting past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button